După cum declară Stela Babău, Consiliul Județean a alocat o sută de mii de lei pentru achiziționarea de materiale de protecție și dezinfecție, care urmează să fie distribuite cabinetelor medicale din Bihor.

Acțiunea se derulează în colaborare cu filiala județeană a Crucii Roșii Române și Colegiul Medicilor Bihor. Pentru ducerea la bun sfârșit a demersului menționat, a fost nevoie de mai mulți voluntari care să distribuie materialele sanitare cabinetelor medicilor de familie. Printre voluntarii care au ales să dea o mână de ajutor celor care luptă pentru limitarea efectelor pandemiei de coronavirus se numără și consiliera județeană Stela Babău.

„În calitate de consilier județean, am considerat că este bine, în această perioadă, să fim solidari, să venim în sprijinul medicilor de familie din municipiul nostru, adică în a ajuta și distribui materiale de protecție pentru cele șapte cabinete medicale ale acestora, din municipiul Beiuș.

Este un început în susținerea acestei acțiuni pe care o promovează Consiliul Județean, Crucea Roșie Bihor și Colegiul Medicilor, în cadrul acestuia din urmă fiind înscriși șase sute de medici de familie. Vă dați seama că este o acțiune grea să împarți, în tot județul, acestor cabinete, materialele! De aceea, am considerat că este necesar să vin, în calitatea pe care o dețin, în sprijinul medicilor de familie din județ, mai ales într-al celor din municipiul Beiuș.

Materialele din pachetele pe care astăzi le-am distribuit sunt următoarele: măști, mănuși, combinezoane, dezinfectanți și botoșei de unică folosință”, ne-a declarat Stela Babău.

Beneficiarii acestor materiale de protecție și dezinfecție – medicii de familie și personalul cabinetelor acestora – au salutat inițiativa Consiliului Județean, Colegiului Medicilor Bihor și Crucii Roșii Române. Dr. Laura Duma s-a declarat încântată de această acțiune, subliniind că materialele pe care le au la dispoziție nu sunt suficiente și, prin urmare, orice ajutor de acest fel este binevenit.

Consiliera județeană Stela Babău nu este la prima acțiune de voluntariat, aceasta implicându-se și în distribuirea de măști persoanelor cu nevoi speciale: „În aceste momente, trebuie să fim solidari, să-i susținem pe medicii și asistenții noștri, deoarece munca lor nu este ușoară și trebuie să-i sprijinim cu toată puterea noastră.

Am mai sponsorizat anumite persoane din municipiul nostru cu măști pe care le-am confecționat la o firmă din Beiuș. Susținem astfel și firmele din oraș, pentru că, știți, partea economică are de suferit în această perioadă și trebuie să ne unim forțele pentru a susține și partea economică, adică producătorii locali”.