A devenit o tradiție ca anual, în perioada 18-25 ianuarie, numeroși credincioși din întreaga lume să se roage împreună, să fructifice zilele Săptămânii de rugăciune pentru unitatea creștinilor prin dialog și comuniune spirituală.

Versetul „Ei ne arătau o deosebită omenie”, din „Faptele Apostolilor”, capitolul 28, a fost tema din acest an a Săptămânii de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor. În acest context, broșura cu textele pregătitoare a fost redactată de Bisericile din Malta și Gozo, fiind apoi publicată de Consiliul Ecumenic al Bisericilor, împreună cu Consiliul Pontifical pentru Promovarea Unității Creștinilor. 

Chiar dacă slujba ecumenică organizată, ca în fiecare an, la biserica greco-catolică „Sfinții Trei Ierarhi” a avut loc abia duminică, 26 ianuarie, evenimentul s-a înscris printre manifestările dedicate Săptămânii de rugăciune pentru unitatea creștinilor. Protopopul greco-catolic Zorel Zima, a oficiat ceremonia religioasă împreună cu reprezentanții locali ai altor culte: preotul romano-catolic Anton Jitaru-Szel, parohul reformat Reman Elek-Ștefan și Călin Lucaciu, pastorul bisericii penticostale „Sfânta Treime”. După serviciul divin, clericii menționați și primarul Petru Mlendea-Căluș au vorbit pe marginea temei din acest an a Săptămânii de rugăciune pentru unitatea creștinilor.

În cea de-a doua parte a manifestării, corurile „Beiusensis” și „Ioan Bușiția” (al bisericii greco-catolice), împreună cu toți participanții la eveniment, au intonat cântecul religios „Frați creștini din lumea-ntreagă”.