A plecat dintre noi la cele veşnice preotul Sorin Mititean, un paroh iubit de comunitatea ortodoxă din Vadu Crişului.

Născut pe 14 decembrie 1965 din părinţii Aurelian şi Anița, în localitatea Sântioana, judeţul Bistriţa Năsăud, s-a format întâi la şcoala generală din satul natal, iar apoi, după anii de liceu la Bistriţa, vocaţia l-a îndreptat spre pregătirea duhovnicească la Seminarul Teologic din Cluj-Napoca. După aceste studii, îl găsim student la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Sibiu. Din anul 1987 este preot paroh în localitatea Păuleşti-Spinuş, Protopopiatul Marghita, judeţul Bihor, iar din 1995 este transferat la parohia ortodoxă din Vadu Crişului şi, de atunci, slujirea duhovnicească l-a legat definitiv de judeţul nostru şi de localitatea de pe malul Crişului Repede.

„Slujirea în modestia şi sacrificiul de care a dat dovadă este incomparabilă. Am avut cu toţi, ortodocşi sau de alte religii, în părintele Sorin un model de Înalt slujitor al Domnului, al semenilor cărora se dedica fără vreun refuz.

Comunitatea locală este îndoliată de plecarea prematură a marelui OM care, cu zâmbetul său nelipsit, însenina sufletele noastre, ale tuturor. Trecerea la cele veșnice la 11 ianuarie 2021 lasă în inimile noastre o caldă și duioasă amintire a bunătății și înțelepciunii sale, dar și o bogată moștenire spirituală pe care, alături de minunata sa familie (nevasta Floarea şi cei doi copii, Florin şi Paul), noi, cei din Vadu Crişului, care l-am cunoscut, iubit și admirat, avem datoria să o ducem mai departe. Veșnică odihnă și memoria binecuvântată! Dumnezeu să-l ierte”, transmite ing. Hasas Ioan, viceprimar al comunei Vadu Crişului.