S-a stins după o lungă și grea suferință, pe care a suportat-o cu demnitate și chiar cu optimism, profesorul VIOREL CODREANU, corespondentul Crișanei din zona Beiușului timp de mai bine de trei decenii.

Născut în acceași zi cu marele Eminescu, a transmis mai departe vastele cunoștințe de limba română zecilor generații de elevi de pe băncile Colegiului Național „Samuil Vulcan”, pe care l-a slujit cu credința și devotament, chiar și după vârsta pensionării.

 Dincolo de vocația de dascăl, Viorel Codreanu a fost și un om dedicat sportului, dar mai ales fotbalului. CS Bihorul Beiuș, FC Bihor, Steaua și mai apoi FCSB, dar și echipele CSM Oradea de la diferite discipline sportive au fost marile pasiuni ale profesorului de limba română pe care nu aveai cum să nu-l îndrăgești. Fire blândă, mereu vesel, spiritual, glumeț, cu o vorba bună pentru fiecare dintre noi, a trăit cu pasiune tot ce era legat de mișcarea sportivă bihoreană în calitate de crainic, jurnalist sau coordonator a mai multor manifestări de la care era nelipsit. A fost unul dintre promotorii acțiunii „Fă sport, indiferent de vârstă” în urmă cu 16 ani, susținând din plin demersurile unor tineri pasionați de fenomenul sportiv. Ne mai amintim cu plăcere, dar și cu o undă de  regret, că profesorul Codreanu a fost sufletul mai multor descinderi ale „presarilor” bihoreni în Depresiunea Beiușului atât în incinta  terenului de joc, cât și la tradiționala „repriză a treia” unde încânta asistența cu simțul său artistic, transpus în muzică și glume de bun gust.

Dumnezeu să-l odihnească în pace! Rămas bun, nea Vio!

Biroul Sport şi colegii de la ziarul Crișana.