Zilele trecute, arta și natura și-au dat întâlnire în Tabăra de Creație de la Bratca.

Timp de cinci zile, tinerii participanți la tabără și-au format abilități în domeniul artei tradiționale și contemporane prin ateliere de cioplire a lemnului, pictură și muzică. Prin acest eveniment s-a urmărit încurajarea talentului și pasiunii pentru artă ale tinerilor, oferindu-le această platformă de învățare și exprimare artistică. Activitățile organizate au oferit participanților posibilitatea de a explora diferite tehnici și de a se inspira reciproc, creând astfel o atmosferă vibrantă și stimulatoare.

Tabăra a fost organizată de Consiliul Judeţean Bihor, Centrul de Cultură al Județului Bihor, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Bihor, Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor, Asociația pentru Promovarea Cooperării în Educație Oradea și Liceul Vocaţional Pedagogic „Nicolae Bolcaş”, Beiuş. Coordonatori au fost: Csathó Töhötöm Csongor Károly, consultant artistic din partea Centrului de Cultură al Județului Bihor şi prof. Cătălin Iagăr, din partea Liceului Vocațional Pedagogic „Nicolae Bolcaș” din Beiuș.

Intenţia proiectului este ca în viitor să se păstreze și să se dezvolte conservarea și promovarea culturii tradiționale prin desfășurarea și susținerea în continuare a unor astfel de tabere și proiecte culturale.