Atleții pregătiți de profesorul Cristian Dărăban la Clubul Sportiv Școlar Nr. 3 Beiuș de pe lângă Colegiul Național „Samuil Vulcan” au obținut câteva rezultate foarte bune la ultimele două competiții unde au participat: „Memorialul Cluj-Napoca” și etapa zonală a Campionatului Național de Atletism de Copii, Categoriile 1 si 2, găzduită, de asemenea, de urbea de pe Someș.

Organizată de Asociația Județeană de Atletism Cluj, cea de-a XXVI-a ediție a memorialului amintit, eveniment sportiv numit și „Memorialul atleților clujeni”, are scopul de a-i comemora pe sportivii şi antrenorii locali trecuţi la cele veşnice și de a verifica stadiul pregătirii atleţilor juniori şi seniori la deschiderea sezonului competiţional în aer liber. Deși a participat cu numai doi sportivi la competiția de pe Cluj Arena, din data de 7 mai, profesorul Dărăban este mulțumit de rezultatele obținute:

„Am fost la Memorialul atleților clujeni, unde am concurat cu juniorii mari, în special cu juniorii 2. Am luat startul în probe individuale și ne-am calificat, de pe locul IV, cu ambii sportivi – Adrian Gherman, la 400 m și Maria-Mădălina Popa, la 800 m, Adrian obținând, totodată, locul III în openul săriturii în lungime cu elan și locul II pe categoria sa, Juniori 2”.

Elevii profesorului Cristian Dărăban au revenit la Cluj-Napoca peste numai o săptămână, pentru a lua startul la etapa zonală a Campionatului Național de Atletism de Copii, care a avut loc în perioada 14-15 mai. Competiția a fost una de anvergură, adunând circa 130 de copii din 7-8 județe. Cât privește delegația Clubului Sportiv Școlar Nr. 3 (CNSV Beiuș), mai numeroasă decât la precedenta întrecere atletică menționată, aceasta a adus alte trei medalii în panoplia secției de atletism a renumitului colegiu vulcanian:

„Am participat și la Zona de Copii, la Cluj-Napoca, cu un efectiv de șapte elevi sportivi, dintre care trei fete s-au remarcat: la categoria „Copii 1”, Olivia Tal a venit pe locul I la 300 de metri plat, Brigita Chirea a obținut locul II, iar la categoria „Copii 2”, Giulia Tăutu s-a clasat pe locul III, tot în proba de 300 de metri plat. Sunt foarte mulțumit de aceste rezultate – declara profesorul Cristian Dărăban –, având în vedere condițiile în care ne-am pregătit, și vorbim nu numai de ce ține de afară, cât și de pregătirea la sală, pentru că nu am avut acces la sala mare de sport din cauza centrului de vaccinare. Din aceste motive, pregătirea de iarnă nu a fost așa cum mi-aș fi dorit-o, dar s-a desfășurat totuși în condiții rezonabile; afară am făcut atât cât ne-au lăsat vremea și condițiile materiale, iar în aceste condiții, consider că locurile pe care s-au clasat sportivii noștri sunt destul de bune, având în vedere și perioada de timp pe care am avut-o la dispoziție pentru a ne pregăti”.

La finalul dialogului nostru, antrenorul Cristian Dărăban a anunțat că următoarea competiție la care elevii săi vor participa este finala Campionatului Național de Copii 1 și 2, întrecere programată în perioada 11-12 iunie, la Craiova:

„Sperăm să intrăm măcar în primii șase, dar important este că participăm. Merg cu trei sportive. Anul trecut am fost cu doi juniori; din păcate, copiii nu am reușit să-i ducem din cauza lipsei banilor, fondurile fiind din ce în ce mai puține. Cel mai important este să fim acolo și să ne clasăm cât mai sus, în primele șase locuri, dar nu e nicio problemă dacă suntem în primele opt”.