În prezența spectatorilor, profesori și elevii ai ciclurilor primar și gimnazial, luni, 27 martie, la CSEI „Orizont”, Structura CSEI Nr. 1, Tileagd, s-a desfășurat activitatea  extracurriculară „27 Martie - Ziua Mondială a Teatrului”.

Activitatea a fost structurată în patru părți și prezentată publicului de către coordonatorul, psiholog drd. Alin Crețu.

Astfel, în prima parte, psihologul le-a descris participanților importanța evenimentului. În cea de-a doua parte, a prezentat pe scenă două povești, fiecare prin intermediul unor tehnici teatrale diferite: „Povestea ulciorului spart” (Protagonist unic, cu recuzită minimalist); „Pescarul și soția sa” (Personajele pescarul, soția, peștele, au fost păpuși pe degetele mâinilor). În cea de-a treia parte, Alin Crețu a discutat cu elevii despre morala fiecăreia dintre povești, iar în partea a patra, profesorii colaboratori (Ana Alb, Raluca Dubaci, Otilia Urs, Marinela Buzle, Kovacs Ana, Simona Herlaș, Silvia Petroi, Lucia Romanschi, Lucica Sârbu, Mihaela Paraschiv, Eugenia Deac, Tamara Constantin și Corina Tupița), au distribuit elevilor la clase, desene pe coli A4, pe care aceștia le-au nuanțat cu acuarele, creioane colorate și carioci.

Toți participanții au fost foarte entuziasmați, dorind reluarea evenimentului.

„Ziua mondială a teatrului este marcată în fiecare an la 27 martie, în vederea conştientizării valorii teatrului în toate formele sale şi a promovării activităţii comunităţilor de teatru în întreaga lume.

Instituită în 1961, de Institutul Internaţional de Teatru (ITI), Ziua mondială a teatrului a devenit un eveniment anual din 1962, organizat de centrele ITI şi comunitatea internaţională de teatru. Institutul Internaţional de Teatru reprezintă cea mai importantă organizaţie non-guvernamentală din domeniul artistic şi a fost înfiinţată în 1948, la iniţiativa UNESCO”, potrivit www.world-theatre-day.org.