Dezvoltarea personală este un lucru foarte important pentru profesorii și elevii de la Liceul Vocațional Pedagogic „Nicolae Bolcaș” din Beius. În cadrul unui proiect internațional, prin intemediul mai multor activități, elevii și-au descoperit și prezentat temperamentul și caracterul.

 

Una dintre activitățile din cadrul proiectului International School Awards, British Council Online, coordonat la nivel internațional de profesorul Muhammad Idrees și la nivelul școlii de profesoara Diana Hădărean, a avut ca temă Dezvoltarea personalității. În vederea realizării obiectivelor acestei teme, activitățile au fost gândite în manieră transdisciplinară, prin implicarea elevilor de gimnaziu, coordonați de Mihaela Bulc – limba și literatura română, Magdalena Marian – limba engleză și Rodica Mărcuț – educație socială.

„Elevii implicați în proiect au reușit să-și valorifice creativitatea pentru a-și prezenta temperamentul și caracterul, folosind diverse modalități: scurte prezentări în limbile română și engleză, precum și desene sau caricaturi care să le reflecte personalitatea. Elevii s-au descoperit pe ei înșiși și pe propriii colegi, iar nouă, profesorilor care i-am coordonat, ni s-a oferit șansa de a-i vedea exprimându-se liber și onest, acceptându-și calitățile și defectele, lucrând individual, pe grupe sau echipe. Activitatea derulată în cadrul proiectului ne-a certificat faptul că o gândire emoțională bine dezvoltată îl poate ajuta pe individ să se integreze mai ușor în societate, să socializeze, dar și să se descurce în orice situație și ipostază, ceea ce duce la valorizarea și afirmarea sa”, susține profesoara Mihaela Bulc.