Clasa Pregătitoare D de la Colegiul Național „Teodor Neș” Salonta a continuat seria manifestărilor din această lună.

 

În seara zilei de 20 decembrie, copiii au bătut la poarta sălii festive, cerând să fie primiți cu colindul. Gazdele lor au fost părinții, cei care, de fiecare dată, le-au fost alături formând o mare familie. Activitatea a făcut parte din parteneriatul educațional „Sărbătorim Crăciunul împreună!”

„Scopul principal al acestui parteneriat educațional a fost acela de a-i ajuta pe părinți să se cunoască între ei, să socializeze și, într-un final, să conștientizeze faptul că,  doar împreună, printr-o colaborare foarte strânsă, putem să „creștem” aceste mici mlădițe ale neamului românesc. În cadrul acestei activități, am lăsat să lucreze creativitatea părinților, am lăsat totul în seama dânșilor, eu am condus această activitate oarecum din umbră”, ne-a declarat profesor Sanda Mariana Iga.

Mămici, tătici și copii au pregătit pentru masa tradițională de Crăciun produse de patiserie (au copt cozonaci/prăjituri/turtă dulce) și au confecționat ornamente pentru decorul festiv. Creativitatea, inspirația și distracția au fost la cote maxime. S-a desfășurat o activitate marcată de o stare emoțională puternică, generată de  momentul magic al venirii pe lume a Pruncului Iisus, dublată de această întâlnire în care au fost puși în situația de a lucra în comun cu copilașii dumnealor, alături de oameni pe care îi văzuseră doar în întâlniri oficiale.

„Această activitate a reprezentat doar începutul. La cererea părinților, am și programat viitoarea întâlnire de acest gen, momentul Învierii Domnului Iisus Hristos.

Vă dorim tuturor Sărbători Binecuvântate, pace și liniște în familiile dumneavoastră! Hristos S-a Născut!”, ne-a mai transmis prof. Sanda Iga.