Începutul acestei săptămâni a adus vești bune pentru elevii, părinții și profesorii de la Școala Gimnazială din Căbești. A fost semnat ordinul de începere al lucrărilor pentru amenajarea parcării, a împrejmuirii și curții școlii.

Elevii și profesorii școlii vor beneficia de o zonă care să le dea posibilitatea să susțină procesul educațional și în aer liber. Mai este prevăzută o zonă care va oferi posibilitatea de „cinema în aer liber” unde vor putea avea loc proiecții de film, o zonă concepută ca spațiu de joacă cu jucării care să asigure pe lângă joacă și mișcare pentru cei mici (cățărare, urcare, tobogan, leagăne, balansoare), o alta zonă va fi concepută tot ca spațiu unde copiii se vor putea juca pe „asfalt” având la dispoziție mai multe jocuri tip șotron etc. O altă zonă va fi prevăzută cu băncuțe colorate pentru relaxarea copiilor. Va fi amenajată și o parcare încăpătoare în fața școlii, un gard iluminat cu panouri educative pentru copii. Se va mai lucra la împrejmuire, colectarea apelor pluviale, sistematizarea terenului, la trotuare, la sistemul de irigații, gazon, plante și copaci.

Valoarea proiectului se ridică la aproape 1,1 milioane de lei, iar termenul de finalizare este de 7 luni.

„Şcoala trebuie adaptată la copii şi nu copiii adaptaţi şcolilor, cum spunea Alexander Sutherland” şi „acolo unde şcolile prosperă, totul prosperă, cum spunea Martin Luther”, a declarat primarul comunei Cabeşti, Corina Ene.