În urma ședinței Consiliului Local de vineri, 6 noiembrie, echipa care va gestiona destinele Beiușului pentru următorii patru ani a fost definitivată prin alegerea liberalului Dragoș Balog ca viceprimar al municipiului.

Înainte de alegerea viceprimarului, Consiliului Local i s-a alăturat și cel de-al șaisprezecelea membru, și anume reprezentanta PNL Mirela Dreana, al cărei mandat a fost validat de instanță, permițându-i acesteia să depună jurământul în cadrul ședinței de vineri.

Cât privește votul pentru alegerea viceprimarului, a fost doar o formalitate, primarul Gabriel Popa afirmând, în repetate rânduri, că propunerea liberalilor este Dragoș Balog. Astfel, candidatura lui Sergiu-Nicolae Iftimovici a rămas doar un exercițiu prin care pesediștii să amintească beiușenilor că există în Consiliul Local, chiar dacă fără nicio capacitate reală de a influența luarea majorității deciziilor. Cu unsprezece voturi, față de cele numai cinci obținute de reprezentantul PSD, liberalul Dragoș Balog este, astfel, noul viceprimar al municipiului Beiuș.

Cu ocazia ședinței Consilului Local Beiuș din 6 noiembrie, a fost validat și mandatul delegatului sătesc din Delani, Mădălin-Cristian Florea. Acesta fusese ales de adunarea sătească din data de 1 noiembrie, convocată, conform legii, de primarul Gabriel Popa.

După terminarea ședinței Consiliului Local, primarul Gabriel Popa a precizat că din portofoliul viceprimarului Dragoș Balog vor face parte investițiile, amenajarea teritoriului și administrarea urbană. Totodată, viceprimarul Balog a declarat că va monitoriza permanent lucrările de curățenie, decolmatare și întreținere a spațiilor publice, care, deși par de mică anvergură, dau aspectul civilizat al unei așezări. Pe de altă parte, împreună cu primarul Gabriel Popa, intenționează să deruleze acele proeicte de infrastructură de care Beiușul are atâta nevoie.

Născut la 15 martie 1984, Dragoș Balog este căsătorit și tată a trei copii. A absolvit, în 2008, Facultatea de Inginerie Electrică și Tehnologia Informației din cadrul universității orădene, după care a activat în domeniul privat, administrând o afacere proprie. În perioada 2010-2014, Dragoș Balog a lucrat în cadrul Primăriei Municipiului Beiuș, la Compartimentul Proiecte din fonduri europene, unde s-a ocupat, în primul rând, de extinderea rețelei de apă geotermală.