Marți în data de 31 octombrie, 40 de liceeni din cadrul liceului din Tinca au celebrat Halloweenul participând la un concurs intitulat The Feast of Halloween in Europe and USA.

Astfel tinerii elevi au avut ocazia să-și expună cunoștințele în domeniul limbii, obiceiurilor, civilizației și culturii celtice din Marea Britanie și America. În premieră concursul a avut parte de o jurizare din partea elevilor claselor IX-XII, care au hotărât echipa câștigătoare dintre cele trei participante, IX-A, X-C și XII-C. Echipa învingătoare a fost cea a clasei aXII-a C formată din Boglea Brigitte, Prisecaru Emilia și Bogluț Marius.
După premierea echipei câștigătoare a urmat o altă serie de jurizări pentru cel mai original costum, titlu câștigat de eleva Socoșan Maria din clasa a X-a C, o altă jurizare pentru cea mai stranie mască, fiind confecționată de elevul Marian Catalin din clasa a XII-a C, iar un alt premiu pentru cel mai interesant dovleac, primit de Popa Antonio din clasa a IX- a C.
La finalul evenimentului participanții s-au putut bucura de o proiecție despre Halloween în surdină fiind redat ,,The Auld Lang Syne’’(Vechiul cantec).

Anca Alexandru Emanuel