Preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, Ilie Bolojan, a anunţat că, în acestă lună, au fost finalizate lucrările de asfaltare la drumul județean DJ 767 C Dobrești - Luncasprie - Roșia.

„La ultimii 2 km, la care s-a lucrat anul acesta, în zona localității Luncasprie, au fost realizate lucrările de asfaltare, de taluzare și s-au montat parapeții metalici. La solicitarea Primăriei Dobrești au fost amenajate parcările conexe drumului și accesurile spre proprietăți. Aceste lucrări au fost realizate în continuarea celor derulate anul trecut, când s-au modernizat ceilalți 10 km de drum județean ce leagă comuna Dobrești, prin Luncasprie, de comuna Roșia”, menţionează Bolojan pe pagina sa de Facebook.

Pe întreg tronsonul de aproape 12 km mai trebuie montate indicatoarele de circulație, bornele kilometrice, stâlpii de semnalizare și realizate integral marcajele.

„Săptămâna viitoare se va face o ultimă analiză a lucrărilor înainte de recepția finală. În condițiile în care va rezulta că mai sunt completări de făcut în afara carosabilului (ziduri de sprijin, accesuri, racorduri sau parcări conexe), aceste lucrări vor fi realizate în următoarele două săptămâni. Până la sfârșitul lunii iulie lucrările vor fi integral recepționate. Ne cerem scuze locuitorilor din zonă pentru inconveniențele generate de aceste lucrări în cursul acestui an. În anii următori, accesul în comuna Dobrești și tranzitarea acesteia pe relația Sâmbăta (DN 76) - Bratca - Borod (DN 1) se va face în condiții bune și scurtând distanțele”, a mai adăugat preşedintele CJ Bihor.

Finanțarea lucrărilor a fost asigurată din fonduri guvernamentale prin Programul PNDL.