În comuna bihoreană Gepiu, a avut loc o ceremonie de comemorare a eroilor comunei căzuți în cele două războaie mondiale, precum și a celor care s-au jertfit pentru libertate, luptând împotriva regimului comunist.

Asociația Națională a Veteranilor de Război – Filiala Bihor, în parteneriat cu Primăria și Consiliul Local al comunei Gepiu, cu Parohia Ortodoxă Română Gepiu și Școala Gimnazială Gepiu, alături de reprezentanți ai Asociației Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere din Garnizoana Oradea, au organizat o ceremonie de comemorare a eroilor comunei căzuți în cele două războaie mondiale, precum și a celor care s-au jertfit pentru libertate, luptând împotriva regimului comunist.

Slujba de pomenire a eroilor a fost săvârșită în biserica parohială, de către părintele protopop Călin Ovidiu Popa și părintele Mihai Tocai, iar depunerile de coroane s-au desfășurat la Monumentul eroilor din cimitirul satului și la cel din sat, cu participarea primarului comunei, a viceprimarului, a directoarei școlii din localitate și a unui grup de elevi, precum și a sătenilor, urmași ai eroilor comemorați. La vârsta de 103 ani, veteranul Teodor Lazăr, din Gepiu, se numără printre ultimii șapte bihoreni participanți la cel de-Al Doilea Război Mondial, care merită întreg respectul cuvenit.

„Mulțumim sponsorilor care ne-au sprijinit la reușita acestei activități comemorative și, în special, Nutrientul SA Palota, pentru aportul adus, an de an, întru comemorarea eroilor noștri”, a menționat col. (r) Dumitru Demian, președintele ANVR-Filiala Bihor.