La finele săptămânii trecute, sâmbătă, 10 Martie, la sala de sport a Colegiului Național „Samuil Vulcan”, s-a desfășurat cea de-a treisprezecea ediție a Memorialului „Traian Ganea” la futsal, competiție organizată de Clubul Sportiv Bihorul Beiuș, în colaborare cu Asociația Județeană de Fotbal Bihor.

 

Traian Ganea s-a născut la 23 ianuarie 1936, la Beiuș. A jucat fotbal la Dinamo Oradea, Bihorul Beiuș și Minerul Ștei, la ultima echipă fiindu-i antrenor reputatul Iosif Petchovski. A antrenat mulți ani echipele de juniori și de seniori ale Beiușului, fiind unul dintre cei mai iubiți jucători locali.

Dedicată elevilor de gimnaziu, competiția a adunat la start cinci echipe, acestea reprezentând unitățile de învățământ din Buntești, Căbești, Meziad și Uileacu de Beiuș, cărora li s-a alăturat formația gazdă, cea a Clubului Sportiv Școlar „Samuil Vulcan” Beiuș. Pentru a fi stabilite formațiile calificate și țintarul semifinalelor, echipele au fost împărțite în două grupe, unde au disputat partide de câte douăzeci de minute.

Rezultatele înregistrate în semifinale au fost următoarele: Școala Gimnazială Meziad – Școala Gimnazială Uileacu de Beiuș: 3-1 și CSS „Samuil Vulcan” Beiuș – Școala Gimnazială Buntești: 1-8. Apoi, în finala mică, disputată în compania celor din Uileacu de Beiuș, gazdele de la Clubul Sportiv Școlar „Samuil Vulcan” s-au impus cu 3 la 1, în timp ce trofeul celei de-a XIII-a ediții a Memorialului „Traian Ganea” a revenit echipei Școlii Gimnaziale Buntești, învingătoare clară, cu 4 la 0, în fața celor din Meziad.

Dacă ținem cont că, în urmă cu o lună, echipa Școlii Gimnaziale Buntești câștiga și cea de-a XXIII-a ediție a Cupei de Iarnă „Dumitru Ile” la mini-fotbal, găzduită tot de Colegiul Național „Samuil Vulcan” din Beiuș, putem afirma că la Buntești sportului juvenil i se acordă atenția cuvenită.

La fel ca la edițiile trecute ale Memorialului „Traian Ganea” la futsal, organizatorii au acordat și în acest an câteva premii speciale: Cosmin Petruse, din Beiuș, a fost desemnat cel mai bun jucător al întrecerii, iar Ionuț Laza, din Meziad, a obținut premiul pentru cel mai bun portar.