Pe holurile Casei de Cultură „Miron Pompiliu” Ștei, în perioada 27 februarie - 7 martie, este organizată o expoziție de mărțișoare și coșuri florale cu vânzare, sugestiv intitulată „Ne bate primăvara-n inimi: să-i deschidem”.

 

O inițiativă demnă de toată lauda a unor mâini dibace, indiferent de vârstă, a prins viață la Casa de Cultură „Miron Pompiliu” Ștei. În această perioadă, cei dornici să ofere un cadou de sezon celor dragi au la dispoziţie mărțișoare, coșuri florale, felicitări, precum și alte accesorii de sezon, care pot fi achiziționate, între orele 9.00-16.00, la prețuri mai mult decât accesibile. Un stand care face multă plăcere este cel al preșcolarilor de la Grădinița cu Program Normal și Prelungit Ștei, unde „micii meșteri mari” și-au expus realizările pline de culori vii, dar mai ales de căldură, la fel ca și a elevilor de la Școala Gimnazială „Miron Pompiliu” Ștei, care sunt „prezenți” cu un stand bine pus la punct. Sunt muți „artiști” care participă la acest eveniment, printre care Ana Popa, din Ghighișeni, ale cărei mărțișoare cu mărgele atrag ca un „magnet” vizitatorii, precum și cele expuse de Lorena Fodor, ca să punctăm doar câteva. O inițiativă aparte, plină de suflet, dar mai ales de încărcătură emoțională, au organizat cu acest prilej profesoarele Carmen Ifrim Săsărman și Adina Vesa, prin strângerea de fonduri din vânzarea accesoriilor făcute de ele, care vor fi dirijate înspre Căminul de Bătrâni din Dumbrava, comuna Tinca, în care trăiesc peste 350 de persoane. „Am muncit, alături de prietena mea Adina Vesa, cu mult drag la realizarea acestor accesorii de primăvară pentru ca suma încasată din vânzarea acestora să o dirijăm înspre Căminul de Bărtrâni din Dumbrava, unde vom dona produsele alimentare pe care le vom cumpăra. Prin acest gest dorim, ca și cu alte ocazii pe care le-am organizat tot în scopuri caritabile, să aducem un pic de bunăstare în plus acestor locatari. Mulțumim, pe această cale, celor care au cumpărat de la noi produsele expuse la care nu am pus un preț anume, lăsând la latitudinea fiecăruia suma donată. Evident, am fi foarte bucuroase dacă această sumă de bani strânsă va deveni mai substanțială în zilele care au mai rămas până la închiderea târgului, deoarece și produsele pe care le vom cumpăra vor fi mai multe”, a afirmat, pentru CRIȘANA, inițiatoarea acestei lăudabile acțiuni, preoteasa Carmen Ifrim Săsărman.

Ca de obicei, Primăria și Consilul Local Ștei, în care implicarea autorităților locale, reprezentate de ing. Iulian Balaj și ec. Marius Cioară, primarul, respectiv viceprimarul orașului Ștei, este una consistentă, vor oferi doamnelor și domnișoarelor din oraș, și nu numai, clipe de adevărată sărbătoare și relaxare, chiar în ziua de 8 martie. Astfel, împreună cu Casa de Cultură „Miron Pompiliu” Ștei, vineri 8 martie, de la ora 16.00, în sala mare de festivități a Casei de Cultură, vor oferi un superb spectacol dedicat „Zilei Femeii”, în care își vor da concursul elevii de la cele patru instituții de învățământ din oraș, precum și invitata specială Corina Szatmari. Cu siguranță, însă, Iulian Balaj și Marius Cioară vor oferi, pe lângă intrarea gratuită la acest spectacol, ca și în anii precedenți de altfel, multe surprize plăcute celor prezente, care să puncteze o zi aparte din viața celor dragi nouă, pe care le apreciem fără rezerve.