Pompierii au intervenit în noaptea de miercuri spre joi, în Răbăgani, acolo unde un incendiu a izbucnit într-o gospodărie. Cel mai probabil flăcările au izbucnit din cauza unui cablu electric defect. Din fericire, nimeni nu a fost rănit.

În cursul nopții de miercuri spre joi, în jurul orei 02.10, în urma unui apel primit prin Sistemul Unic 112, în dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” al judeţului Bihor, echipajele de pompieri ale Secției Beiuș au fost alertate pentru stingerea unui incendiu produs la o gospodărie din  localitatea Răbăgani. „În urma efectuării recunoașterii, forțele de intervenție au constatat că incendiul se manifesta violent la o parte din acoperișul unei construcții auxiliare în care erau depozitate diferite bunuri, flăcările amenințând să se extindă la casa aflată la circa trei metri de focare. Pentru stingerea incendiului și protecția locuinței amenințate de flăcări, cei 10 pompieri militari mobilizați la fața locului au acționat cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă, timp de aproximativ 35 de minute, operațiunea continuând cu înlăturarea efectelor negative ale evenimentului, până în jurul orei 03.40”, a precizar mr. Camelia Roșca, purtătorul de cuvânt al ISU Bihor.

În urma producerii evenimentului au ars circa 30 de metri pătrați din acoperișul anexei, construit pe o suprafață de aproximativ 100 de metri pătrați. Din fericire, nu au existat persoane rănite, iar echipajele de pompieri au împiedicat propagarea flăcărilor la întregul acoperiș al construcției și în interiorul acesteia, precum și la locuință, salvând astfel bunuri de o valoare considerabilă. Cercetările efectuate la faţa locului au indicat drept cauză probabilă a evenimentului, un cablu electric defect.