Municipiul Oradea a intrat de luni, oficial, în scenariul verde, cu o incidență de 1,28 de cazuri la 1.000 de locuitori. Asta înseamnă că activitatea în localuri, cinematografe și instituții de spectacole se poate desfășura cu 50% din public. Școlile rămân însă în scenariul galben până ce incidența scade la sub un caz la 1.000 de locuitori.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bihor (CJSU), prezidat de prefectul Dumitru Țiplea, a aprobat luni, 10 mai, lista localităților bihorene în care se impun limitări în domeniile HoReCa, cultural și de divertisment, precum și măsurile de sănătate publică privind prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2. Conform analizei Direcției de Sănătate Publică Bihor incidențele sunt în scădere la nivelul județului, cea mai ridicată fiind de 3,92 cazuri la 1.000 de locuitori, în Sălacea.

Municipiul Oradea intră în scenariul verde, având o incidență de 1,28 cazuri la 1.000 locuitori, prin urmare activitatea cu publicul a restaurantelor și cafenelelor în interior, precum și activitățile din cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și concerte și a operatorilor din domeniul jocurilor de noroc sunt permise fără a depăși 50% din capacitatea maximă a spațiului și sunt limitate la intervalul orar 06.00-22.00.

În localitățile unde incidența este mai mare de 3 cazuri la 1.000 locuitori (Sălacea, Cociuba Mare, Vașcău, Căpâlna, Tămășeu, Șimian, Olcea) este suspendată activitatea cu publicul a restaurantelor și cafenelelor în interior, dar este permisă funcționarea teraselor și livrarea la domiciliu. Este suspendată activitatea cu publicul a operatorilor licențiați în domeniul jocurilor de noroc, cu excepția achiziției biletelor de tip loto, pariuri și lozuri și sunt suspendate activitățile cinematografelor, instituțiilor de spectacole și concerte.

Decizia CJSU adoptată luni, 10 mai 2021, intră în vigoare începând din 11 mai, de la ora 00:00.