Iubirea față de Dumnezeu se dovedește prin iubirea aproapelui, care este orice om aflat în nevoie și așteaptă ajutorul celorlalți oameni, indiferent de neam, religie sau statut social.

 

Pentru a răspunde la îndemnul permanent al lui Iisus Hristos, de a săvărși fapta bună imediat și necondiționat, Parohia Subpiatră a organizat, în perioada 5-13 noiembrie, o activitate social-filantropică și cultural-artistică, pentru a-i sprijini pe refugiații ucraineni, care sunt găzduiți de către localnicii din Subpiatră.

Duminică, 6 noiembrie, s-a organizat pentru aceștia o colectă în bani și alimente. În semn de recunoștință pentru ospitalitatea enoriașilor, copiii ucraineni au susținut în biserica parohială, după Sfânta Liturghie, un recital de cântări în limba lor maternă.

Activitatea s-a încheiat în seara zilei de 13 noiembrie, printr-un spectacol care a avut loc la Căminul cultural din sat. Copiii din Parohia Subpiatră, pregătiți de preotul Lucian Crișan, au susținut un recital de cântări religioase și patriotice, iar Ansamblul folcloric „Datina”, coordonat de Cristian Strugar, a încântat audiența prin frumoase dansuri populare tradiționale. La spectacol au participat copiii și tinerii ucraineni care au prezentat o scenetă despre război și pace și au interpretat cântece religioase și patriotice ucrainene.