Primarul orașului Aleșd, Ioan Todoca, a semnat, în 16 aprilie, un contract de finanțare în valoare de 6.785.633,06 lei în vederea modernizării orașului Aleșd.

Este vorba despre un proiect pe Programul Operațional Regional, al cărui obiectiv principal este „ Abordarea integrală de revitalizare și dezvoltare a orașului Aleșd”, în vederea soluționării simultane a nevoilor populației.

Trebuie să fii rău intenționat să nu accepți că orașul Aleșd se schimbă radical în mandatul actualului primar Ioan Todoca, schimbare generată de absorbția de fonduri nerambursabile. În aceste zile parcul din fața primăriei, lucrare realizată în baza aceluiași concept cu Piațeta Mihai Viteazul, aduce o nouă înfățișare zonei, cu un design modern și plăcut. Proiectul este menit să schimbe aspectul centrului pietonal, dar are și o componentă dedicată sportului, respectiv o sală sportivă în formă de semicerc pentru copiii din clasele I –IV, precum și una socială. Cele patru obiective cuprinse în proiect sunt: cantina socială din Cartierul Șoimul - se referă la lucrări de eficientizare energetică, lucrări de recompartimentare, reabilitare și dotare; spațiul multisport orășenesc - primul scenariu are ca obiectiv construirea unui teren multisport cu regim de înălțime P și o suprafață construită de 558 mp. Terenul va avea lățimea de 18 m și lungimea de 31 m. Terenul este prevăzut pentru practicarea jocurilor de fotbal, volei, tenis și baschet. Construcția va avea structură metalică, compusă din arce zăbrelite pe fundații izolate, iar închiderile se vor realiza din prelate PVC; centrul de Zi pentru copiii de etnie rommă - uprinde lucrări de eficientizare energetică, reabilitare și dotare, crearea de facilități (rampe de acces) și alte măsuri suplimentare de dezvoltare durabilă; Shared Space – design urban „Cartier Șoimul”. Acest scenariu are în vedere reabilitarea și modernizarea străzii prin lucrări de săpături și excavații pe toată structura existentă și executarea de noi pavaje. Acest proiect se adaugă altor 8, cu finanțare europeană, pentru care s-a semnat contract de finanțare, dintre care două proiecte sunt finali