În localitatea Borș, voluntari de la compania Celestica din Oradea construiesc, în aceste zile, acoperișul unei case pentru o familie care și-a pierdut locuința în urma unui incendiu.

În perioada 15 și 22 septembrie, Asociația Casă Dragă Casă, care ajută familiile nevoiașe să trăiască într-o locuință decentă, trainică și sănătoasă, împreună cu peste 100 de voluntari de la compania Celestica din Oradea, dă o mână de ajutor la montarea acoperișului unei locuințe pentru o familie din Borș căreia i-a ars până la temelie casa în această vară din cauza unui scurtcircuit.

Potrivit lui Emil Popa, director de programe la Asociația Casă Dragă Casă, Primăria Borș a alocat o parte din resursele necesare construirii casei, dar a apelat și la sprijinul comunității, pentru a-i ajuta pe cei opt membri ai familiei greu încercate care a pierdut totul.

„Când am văzut ce s-a întâmplat aici, am făcut apel la oamenii din comunitatea noastră. Aceștia au sărit rapid în ajutorul familiei, oferind sprijin atât material cât și financiar, dar și cu forță de muncă. Au donat alimente, haine, materiale de construcții și, iată, că, până acum, am reușit să turnăm fundația, să ridicăm pereții, iar acum, urmează să se pună și acoperișul. Le mulțumesc tuturor celor care n-au rămas nepăsători și au contribuit oricât de puțin la acest proiect”, a spus Bátori Géza, primarul comunei Borș.

Apelul Primăriei nu a rămas fără ecou, astfel încât atât localnicii cât și alte persoane care au auzit de acest necaz s-au mobilizat și, alături de biserici, companii, ONG-uri și alți actori sociali au reușit să adune o parte din resursele necesare pentru a ridica locuința. Printre cei mai importanți contributori se numără compania Celestica din Oradea, care a răspuns imediat apelului și a implicat peste 100 de angajați ca voluntari.

„La sfârșitul lunii iulie, domnul primar ne-a povestit drama prin care a trecut această familie și ne-a cerut sprijinul, știind că ne implicăm activ în viața comunității. Ne-am bucurat să aflăm că vom colabora din nou cu Asociația Casă Draga Casă și, împreună, vom ajuta această familie. Alături de colegii noștri, trăiesc sentimentul plăcut de a fi voluntar, de a ne implica și de a fi om. Le mulțumesc colegilor mei, pentru implicare, organizare și dăruire”, a menționat Carmen Toie, HR Business Specialist și voluntar de la compania Celestica.

„În fiecare dimineață voluntarii primesc instructaj cu privire la normele de protecție a muncii, primesc căști de protecție, mănuși și restul echipamentelor necesare, se dotează cu uneltele de muncă și, împărțiți pe echipe coordonate de specialiștii asociației Casă Dragă Casă, se pun pe treabă. Și-au pus în plan ca, în doar câteva zile, să ridice acoperișul și să pună și ultima țiglă pe casă...”, a precizat Emil Popa.

Cei care doresc și au posibilitatea pot face în continuare donații în următoarele conturi deschise la Banca Transilvania:

EUR: RO73BTRLEURCRT0CE2778601 sau RO29BTRLRONCRT0CE2778601.