Pompierii militari bihoreni au desfășurat duminică două misiuni de salvare persoane, două operațiuni de salvare animale și 10 misiuni  de înlăturare a efectelor meteorologice periculoase.

Echipajele Stației de Pompieri Săcueni, Stației de Pompieri Valea lui Mihai și Detașamentului 2 de Pompieri Oradea au intervenit pentru evacuarea apei acumulate în urma ploilor torențiale, în curțile a cinci gospodării din localitatea Cadea, a două gospodării din Diosig și Săcueni, respectiv în curțile a două proprietăți individuale din Săldăbagiu de Munte, iar pompierii Secției Beiuș au acționat în localitatea Pocola, pentru înlăturarea unui arbore doborât de vântul puternic pe carosabil și parțial, pe un autoturism.

Echipajele de pompieri ale Stației Valea lui Mihai au intervenit pe raza localității Cubulcuț, unde au acționat pentru evacuarea unui bărbat rămas izolat cu 50 de oi într-o zonă greu accesibilă, din cauza apei acumulate în urma averselor.

În aceeași zi, un apelant al numărului unic 112 solicita intervenția echipajelor specializate pe strada Episcop Mihai Pavel din municipiul Oradea, pentru salvarea vecinei sale octogenare, pe care o auzise strigând după ajutor.

La adresa indicată s-au deplasat de urgență un echipaj de pompieri din cadrul Detașamentului 1 Oradea cu o autospecială de intervenție și echipajul de prim ajutor calificat al Detașamentului 2 Oradea, cu o ambulanță tip B2. Utilizând echipamentele și accesoriile din dotare, forțele de intervenție au pătruns în locuință, găsind-o pe proprietară căzută în baie. Pompierii militari paramedici i-au acordat îngrijirile necesare octogenarei, care prezenta probleme de sănătate, transportând-o ulterior la Unitatea de Primiri Urgențe.

Tot duminică, 19 iulie, un echipaj din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Oradea a intervenit pe strada Peței din municipiu, pentru salvarea unui câine căzut într-un canal adânc de aproximativ doi metri. Folosind accesoriile specifice, pompierii au scos animalul teafăr, la suprafață.