Un bihorean în vârstă de 20 de ani a câștigat premiul I la Festivalul Național-Concurs „Din comoara satului”, care s-a desfășurat în comuna Ghiroda, județul Timiș.  

Ioneș Roșu este interpret de muzică populară și antreprenor în domeniul monedelor digitale, fiind partener în cadrul companiei multinaționale OneLife-OneCoin-DealShaker. Deține funcția de președinte al Departamentului Tinerilor Antreprenori din cadrul Uniunii Naționale a Patronatului Român. Recent, bihoreanul a participat la Festivalul Național-Concurs „Din comoara satului” (29-30 mai), în cadrul căruia a interpretat o doină - „Cucule pasăre blândă” și un cântec de joc -„Strânsu-mi-am mândrili meli”. Trofeul celei de-a XI-a ediţii a Festivalului-Concurs Naţional „Din Comoara satului” a fost obținut de Lorena Ene, din Gorj, în timp ce reprezentantul județului nostru a câştigat premiul I.

„La acest festival, am mai participat anul trecut, când am obținut Premiul Special Pro Datina. Fac canto popular de 12-13 ani, cu doamna profesoară Cornelia Neaga, la Clubul Copiilor din Șimleu Silvaniei, dar reprezint zona Bihorului. Pentru mine, acest premiu reprezintă o încununare a muncii mele din acest domeniu”, ne-a mărturisit Ionel Roșu. Festivalul fost organizat de Asociația „Pro Datina”, și finanțat de Primăria și Consiliul Local Ghiroda, dar și de Consiliul Județean Timiș. Juriul a fost format din: Tiberiu Ceia (TVR Timișoara), Gheorghe Țunea (prof. dirijor, Caraș Severin), Daniela Băcilă (Radio Timișoara) și Eugenia Florea (etnomuzicolog, Radio România București). Președintele juriului a fost Elise Stan (etnomuzicolog, Societatea Română de Televiziune București-TVR1).

În prezent, Ionel se pregătește pentru mai multe evenimente culturale, printre care amintim: „Vedeta populară” de la TVR1, Festivalul Național de Folclor „Strugurele de Aur” din Alba Iulia și Festivalul Național de Interpretare a Cântecului Popular „Dumitru Sopon” din comuna Gilău, județul Cluj.