Primăria Oradea a demarat azi, 6 aprilie, prin Direcția Tehnică și Compartimentul Asociații de Proprietari, acțiunea de dezinfecție a scărilor de bloc din municipiu, ca măsură pentru combaterea răspândirii coronavirusului, în conformitate cu Ordonanța Militară nr. 4 din 29 martie 2020 și cu prevederile Ordinului ANRSC 82/2015, 

Astfel, în această dimineață, trei echipaje au început acțiunea de dezinfecție în Cartierul Nufărul, prima asociație de proprietari care a fost dezinfectată fiind Asociația ”Lotus”.

Firma care efectuează această operațiune este S.C Coral Impex SRL, deținătoarea contractului de achiziție publică pentru realizarea dezinsecției, deratizării și dezinfecției de pe raza municipiului Oradea. 

Dezinfecția se face prin pulverizare cu o soluție din gama biocidelor avizată de Comisia Națională a Biocidelor, fiind pulverizate toate spațiile comune ale scărilor de bloc. Costurile lucrărilor de dezinfecție pentru această primă etapă sunt de aproximativ 110.000 lei (fără TVA).

Această etapă se întinde pe parcursul a 14 zile lucrătoare, după care urmează o pauză de 2 săptămâni, iar apoi se va efectua și a doua etapă.

Fiecare din cele trei echipe de muncitori va efectua azi dezinfecția la un număr de 60 de scări de bloc, urmând ca la finalul zilei 180 de scări de bloc din Cartierul Nufărul să fie deja dezinfectate. După dezinfecția blocurilor din cartierul Nufărul, operațiunea va continua și în celelalte cartiere ale orașului.

În municipiul Oradea sunt  aproximativ 2700 de scări de bloc.