Trupa TincART sărbătorește luni, 19 decembrie, 10 ani de activitate, în cadrul unui program festiv.

În prima parte a programului, vor fi prezentate cinci scenete scurte de teatru, în premieră: „Billy Boy”, „Casa cu magnolii”, „La fisc”, „Două doamne la aeroport” și „Piranda la doctor”, în interpretarea actualilor actori amatori ai trupei: Ștefan Drăgan, Briana Blidar, Darius Țărău, Maria Frese, Denisa Popa, Lorena Goron, Carmen Monica Anton, Dorina Negrean și Ana Condoroș.

Va urma o trecere în revistă a celor 10 ani de activitate, cu toate realizările trupei: 30 de piese de teatru, 8 filme și 3 filme seriale, realizate cu un număr de 75 de actori amatori: elevi ai liceului tincan, profesori, funcționari publici, învățătoare și educatoare.

Ultima parte a programului este dedicată unei noi premiere de film și anume o adaptare după piesa de teatru „Exploziv”, scrisă de Elise Wilk.

Filmul este o poveste despre adolescență, cu visele și nesiguranțele ei, o poveste despre prietenie și prima iubire, despre relația părinți-copii și cea elev-profesor, despre raporturi de putere între colegii de clasă și dorința de popularitate.

În rolurile principale, îi veți putea vedea pe Ștefan Drăgan, elev în clasa a IX-a, în rolul lui Denis; pe doamna educatoare, veterana trupei, Olimpia Oniga, în rolul psihologului școlar, precum și pe Andrei Popa, elev în clasa a XI-a, noul actor amator al trupei, în rolul lui Penteu.

Toți cei interesați sunt așteptați cu drag la Centrul Cultural Tinca, luni, 19 decembrie, începând cu ora 18.00!