Ce te faci când aștepți cu nerăbdare vara, când ți-ai pregătit cu mare entuziasm toate activitățile unei tabere pentru copii, ai gândit activitățile și ți-ai făcut liste nesfârșite cu materiale și idei, și te trezești dintr-o dată că nu mai poți face asta?

Pornind de la premisa că siguranța tuturor este prioritară și că prezența fizică a copiilor la tabără a devenit un vis nerealizabil, Olimpia Dragoș, membră fondatoare a Asociației „Zile Colorate”, a găsit o soluție: a mutat toate activitățile online.

Astfel, programul taberei „Și eu pot!”, ediția a V-a, susținut de Asociația Zile Colorate din Suplacu de Barcău, s-a concretizat, în luna august, într-un program educativ-recreativ de vară, cu activități online, structurat pe două teme: „Școala de televiziune - Și eu pot!” și „Explorator de poveste”.

„Am pregătit un kit de activități, care a ajuns la fiecare participant, în seara de dinaintea începerii programului, cu toate materialele necesare (și câteva surprize). Cum am putea descrie ceea ce s-a întâmplat? Știri în direct, reporteri alergând pe teren, căutători de comori în natură, supraviețuitori ipotetici în situații critice, dans, bucurie, interacțiune și... multă emoție!”, povestește Olimpia Dragoș.

Unii dintre „reporterii” implicați, după intervievarea câtorva participanți la tabără, au transmis gândurile lor.

„Această tabără te învață să gândești, să apreciezi lucrurile mai mici, dar cu valoare sentimentală mai mare. Te ajută în cazuri extreme și te învață să fii darnic, prietenos și sociabil. A fost ceva nou, neobișnuit, dar plăcut!”, a fost mesajul transmis de către unul dintre participanți.

Altul a mărturisit că i-a plăcut foarte mult activitatea online, pentru că a putut interacționa cu colegii, chiar și în această perioadă de pandemie.

„Mai mult, am aflat un lucru foarte important: ființa umană are capacitatea de a transmite și simți emoția chiar și prin ecrane. Nu ne-au ajuns minutele! Ne-am despărțit cu speranța și cu dorința de a ne întâlni fizic unii cu ceilalți”, a adăugat acesta.

În acest proiect frumos un rol important au avut și voluntarii: muncă, implicare, responsabilități, prieteni noi și experiențe inedite.

„Suntem recunoscători să avem alături de noi un grup atât de frumos și efervescent! Toate acestea au fost posibile datorită sprijinului oferit de OMV Petrom, care a sponsorizat întregul proiect. Le mulțumim!”, a mai spus Olimpia Dragoș, de la Asociația „Zile Colorate”.