Eveniment important sâmbătă, 13 aprilie, în Tinca. La ora 12.00, a fost inaugurată stația de epurare a apei, o investiție de aproape 4,6 milioane de lei, care se adaugă altora de aproximativ 9 milioane de lei. Toți, bani europeni.

Nu doar orașul Oradea se dezvoltă accelerat pe bani europeni, ci și unele comune învecinate, cum este Tinca. Aici, în ultimii ani, s-au derulat proiecte de 18 milioane de lei, grație echipei de la primărie, condusă de edilul Teodor Coste.

Vorbim aici despre înlocuirea rețelelor de distribuție de apă în Girișu Negru și Belfir, proiect de 488 de mii de euro, construirea conductei de aducțiune a apei Tinca-Gurbediu – 120 de mii de euro, extinderea rețelei de apă și refecerea branșamentelor în sistemul de alimentare cu apă potabilă în Tinca, Gurbediu și Râpa – 595 de mii de euro, stația nouă de epurare a apelor uzate din Tinca – 1,3 milioane de euro și grădinița de copii din Tinca – 490 de mii de euro. Lor li se adaugă modernizările mai multor străzi în satele din Tinca și Gurbediu, prin Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale, proiecte în valoare de 1,14 milioane de euro.

Înainte de inaugurarea noii stații de epurare, la Centrul Cultural din Tinca a avut loc un eveniment la care au participat europarlamentarul Daniel Buda, președintele PNL Cluj – Vasile Blaga, președintele PNL Bihor – Ilie Bolojan, senatorul Cornel Popa și deputații Ioan Cupșa, Gavrilă Ghilea și Florica Cherecheș. Primul care a urcat pe scenă a fost primarul Teodor Coste care a vorbit, în fața unei săli pline, despre realizările echipei pe care o conduce, subliniind că proiectele au fost implementate în ordinea lor firească și că nu au fost omise investițiile nici în zonele comunității rome.

„Toate astea nu se puteau face fără bani europeni, și nici peste noapte, așa că le mulțumesc cetățenilor care au avut răbdare cu noi și îi îndemn să vină și să voteze candidații noștri care ne-au sprijinit să avem aceste realizări”, a spus Teodor Coste.

Europarlamentarul Daniel Buda a subliniat că anvergura unui primar este dată de felul în care arată comuna pe care o conduce.

„Le mulțumesc primarilor care au salvat atracția de fonduri europene a țării, edilii din Oradea, Cluj-Napoca, Arad, Alba și celor din localități mai mici, care s-au implicat și ei. Alegerile europarlamentare sunt foarte importante. Vom alege dacă mergem, ca țară, spre Occident – cum vrea PNL, sau spre Rusia – cum vrea PSD. Investițiile din sate și comune sunt dovada clară că avem nevoie de Europa. Nimeni de la Bruxelles nu înțelege cum ai milioane de euro la îndemână și nu faci nici autostrăzi, nici spitale, nimic. În ceea ce privește fondurile europene, am reușit, printr-o muncă personală, să impun ca țările să nu mai poată pune condiții suplimentare pentru proiectele europene iar asta va crește rata absorbțiilor”, a spus, printre altele, europarlamentarul.

La microfon a urmat fostul ministru de Interne și actual candidat la alegerile europarlamentare, Vasile Blaga, care a spus că PSD este slăbit dar nu înfrânt. „Suntem la începutul mai multor campanii electorale pe care trebuie să le câștigăm. PSD este astăzi mai slăbit ca oricând, dar nu e bătut. Doar după ce vom număra voturile vor fi bătuți. Ce au făcut în toată această perioadă în afară de a demola justiția? Nici mie nu mi-a plăcut că „Portocală” m-a chemat la DNA. Dar mi-am dat demisia a doua zi din PNL și mi-am dovedit nevinovăția în instanță. Asta este atitudinea corectă. De ce Tăriceanu nu face la fel? Sunt mulți procurori care au greșit, inclusiv la Oradea, au plătit sau vor plăti pentru asta. Dar nu poți desființa o instituție din cauza unor cazuri negative. Nimeni nu poate înlocui contactul direct cu cetățenii. Trebuie doar să le arătăm ce am făcut în comunele și orașele noastre. Vă garantez că la un an după ce scoatem PSD de la guvernare, vom merge în Schengen cum mergem la Binș”, a spus Blaga.

„Dumnezeu îți dă dar nu îți bagă în traistă!”

Președintele PNL Bihor, Ilie Bolojan a enumerat trei motive pentru care merită votată lista candidaților liberali la europarlamentare.

„Oamenii vin într-o comună dacă au utilități și locuri de muncă. Îl felicit pe Teodor Coste pentru munca depusă. Trebuie însă să știți că pentru a face ceva în localitățile noastre avem la dispoziție doar trei surse: banii din taxe și impozite de la cetățeni, banii de la Guvern și banii de la UE. Primele două sunt limitate, dar a treia ne-a permis să ne triplăm bugetele. Dumnezeu îți dă dar nu îți bagă în traistă. Pentru asta trebuie însă votați oameni de calitate. Ar putea PSD, care înjură toată ziua UE, să obțină ceva pentru România? Sunt trei motive pentru care merită votată lista PNL. Primul ar fi faptul că suntem singurul partid care contează la nivel european. Suntem în Partidul Popular European, cel mai mare din Parlamentul European, în timp ce PSD nu mai are niciun fel de relații cu Partdul Socialiștilor Europeni iar ALDE e aproape de a da afară partidul lui Tăriceanu. Al doilea argument este faptul că avem candidați din Bihor pe locuri eligibile. Vedeți așa ceva la PSD? Au un singur candidat bihorean, undeva la capătul listei, după minorități. Iar al treilea criteriu este starea de fapt. Dacă nu vă place cum arată România și ce se întâmplă în țară, și vreți să schimbați lucrurile, votați PNL”, a spus Ilie Bolojan.

A urmat apoi inaugurarea noii stații de epurare a apei din comună, o investiție de aproape 4,6 milioane de lei. Primarul Teodor Coste a tăiat panglica, fiind aplaut de cetățeni și oficialități. 

După ce a prezentat echipa care lucrează la noua stație, delegația a vizitat mai multe locații printre care și Grădinița de copii din Tinca.