Pasionații mersului pe două roți sunt invitați în data de 4 august 2019, într-o nouă aventură prin Bihor, pentru a se bucura de peisaje de poveste.

„Chiar dacă nu am putut pedala duminică, 14 iulie 2019, din cauza vremii nefavorabile, încercăm ca, în data de 4 august 2019 să avem mai mult noroc. Pentru turismul din Bihor și din țară, un important proiect îl reprezintă „Drumul Apusenilor”. Vă invităm să pedalăm pe o porțiune din acest drum și să ne bucurăm de peisajele de poveste!”, anunță organizatorii evenimentului. Traseul va avea o lungime de aproximativ 100 km, cu un grad de dificultate mediu, spre ridicat, și datorită drumului care se află în construcție. Plecarea va avea loc duminică, 4 august, de la ora 7.00, din Gara Oradea, cu destinaţia Bratca, și se va pedala pe traseul: Bratca-Remeţi-Coada Lacului-Stâna de Vale şi retur, pe acelaşi traseu, până în Bratca, de unde se va lua trenul spre Oradea.

Traseul se va desfășura atât pe drumuri asfaltate cât și off-road. Pentru cei care se vor deplasa cu mașina până în Bratca, plecarea pe traseu va avea loc la ora 8.45. Puncte de popas: Pensiunea Carpathia, la o cafea, mic dejun etc., Stâna de Vale, la Izvorul Minunilor, unde participanții vor poposi pentru a se odihni și vor servi masa. Puncte de interes pe drum: Cascada Iadolina, Cascada Vălul Miresei, Cascada Izvorul Minunilor.

„Este o tură pe cont propriu, fiecare participant fiind responsabil de faptele şi acţiunile sale”, anunță organizatorii.  Aceștia le recomandă participanților să vină cu biciclete Mtb, cască de protecţie, pompă și chit anti pană.

„Pentru achiziționarea biletelor de tren dus-întors, este recomandat să le achiziționați din timp. Dacă nu reușiți, puteți să ne lăsați un mesaj și ne ocupăm noi!”, menționează organizatorii.