După mulţi ani de așteptări, comunitatea din Roşiori, în special copiii care frecventează cursurile Școlii Gimnaziale Nr.1 Mihai Bravu şi Şcolii din Roşiori, se bucură acum de o sală de sport nou-nouță, la standarde moderne.

 

Inaugurarea obiectivului a avut loc sâmbătă, 2 martie, în prezența fostului ministru al Dezvoltării, Cseke Attila, a parlamentarilor UDMR Bihor, Szabó Ödön și Biró Rozalia, a primarilor şi viceprimarilor UDMR din judeţ și a reprezentanților comunității locale.

Primarul Kelemen Zoltán a ținut ca la inaugurare să fie prezent și fostul ministru Cseke Attila, astfel că a programat evenimentul în așa fel încât comunitatea locală să-i poată mulțumi oficialului în mod direct pentru sprijinul acordat acestei investiții, ca, de altfel, mai multor investiții din comuna Roşiori. După salutul primarului atât în limba română, cât şi în limba maghiară, primul care a luat cuvântul a fost senatorul Cseke, care a lăudat investițiile și perseverența administrației locale.

„Și aici sunt oameni, și aici sunt copii și trebuie să beneficieze de aceste facilități. Prin urmare și această investiție a facut parte din programul de construcție de săli de sport al Ministerului Dezvoltării și eu cred că a fost spre binele tuturor. În primul rând pentru elevi, iar după masă pentru comunitate. Din păcate, guvernul, prin ordonanţă de urgenţă, a oprit continuarea acestor investiţii”, a spus cu regret fostul ministru.

Deputatul Szabó Ödön şi-a început discursul cu o întrebare: „Cum putem contribui la sănătatea copiilor noştri, când îi vedem toată ziua cu telefonul sau cu tableta în mână sau în faţa ecranului unui calculator?” Apoi a dat şi răspunsul: „Această sală vine să scoată tineretul din această lume a telefoanelor, a calculatoarelor. Pentru că, dacă avem copii sănătoşi, atunci şi noi părinţii suntem sănătoşi şi fericiţi”. El a menţionat şi faptul că investiţia de aproape 1 milion de euro nu se putea realiza fără ajutorul CNI şi al ministerului, pentru că valoarea construcţiei acoperă veniturile din taxe şi impozite locale pe trei ani ale comunei Roşiori.

După felicitarile transmise de către deputatul Biró Rozalia, preotul ortodox Emanuel Florin Ianc şi preotul reformat Szabó Zsolt au cerut binecuvantarea Domnului pentru această construcţie nouă.

În numele Școlii Gimnaziale Nr.1 Mihai Bravu a luat cuvântul directoarea Sanda Silvia Raţ: „Dorim să ne exprimăm mulţumirea pentru îndeplinirea visului pe care l-am avut de mult timp: construirea acestei sali de sport, obiectiv important pentru comuna noastră. Considerăm că, începând de azi, am reuşit să îndeplinim un punct important din strategia de dezvoltare a şcolii: promovarea unui stil de viaţă sănătos, prin mişcare, prin activităţi fizice în rândul elevilor, deoarece şi atunci când timpul de afară va fi nefavorabil, vom putea să ne desfăşurăm în condiţii foarte bune aceste ore de educaţie fizică. Pe această cale, doresc să mulţumesc domnului senator Cseke Attila pentru sprijinul şi susţinerea acordată, domnului primar şi personalului primăriei pentru implicarea în realizarea acestui obiectiv şi consiliului local pentru hotărârile adoptate”.

După cuvintele de aprecieri aduse de către prof. Homonai Judith, elevii şcolilor din comună, formaţiile locale şi ansamblul de dansuri populare din Diosig au prezentat un program cultural-artistic.

Ioan HASAS