Primul bazin de înot didactic realizat prin intermediul Agenţiei de Dezvoltare Durabilă Bihor, cel de la Săcueni, a fost inaugurat sâmbătă, 18 septembrie. La nivelul judeţului sunt în lucru alte şase astfel de bazine.

La evenimentul de sâmbătă au participat vicepreședintele Consiliului Județean Bihor, Călin Gal, ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, reprezentanții Agenției de Dezvoltare Durabilă (ADD) Bihor, reprezentanții firmei de construcții și autoritățile locale.

Complexul din Săcueni are două bazine de înot didactice (de dimensiuni 25×12,5 m, respectiv 6×12,5 m), cu grupuri sanitare, vestiare și tribune. Valoarea proiectului se ridică la 5,4 milioane de lei, iar firma responsabilă de construcție este Costa Voc Impex SRL.

„Ne bucurăm că am reușit să grăbim lucrările și să redăm acest bazin circuitului sportiv din județul Bihor, care face parte dintr-o rețea de bazine dedicate elevilor din Bihor. Le mulțumim constructorilor, echipei ADD Bihor și primarilor pentru realizarea acestor proiecte”, a precizat Călin Gal, vicepreședintele CJ Bihor.

Complexul a fost predat de ADD în administrarea Primăriei Săcueni. 

Consiliul Județean Bihor, prin Asociația de Dezvoltare Durabilă Bihor, gestionează programul de realizare a bazinelor didactice, al căror scop este acela de îmbunătăţire a stării de sănătate şi de dezvoltare a abilităţilor fizice ale locuitorilor din oraşele şi municipiile judeţului. Pe lângă complexul de înot de la Săcueni, mai sunt în lucru alte șase astfel de baze în localităţile Nucet, Beiuș, Ștei, Salonta, Marghita și Valea lui Mihai. „Bugetul alocat pentru întreaga investiție, inclusiv cea din Săcueni, este de 35,7 milioane de lei. Cu excepția orașului Salonta, unde constructorul este SC Davinci SRL, în celelalte localități firma care execută lucrările este Costa Voc Impex SRL”, menţionează CJ Bihor.