Personalul Salvamont a fost dotat cu viziere produse în România prin imprimare 3D, prin sprijinul oferit din inițiativa a doi antreprenori orădeni, Răzvan Horga și Ioan Tirla.

„Ca urmare a sprijinului oferit din inițiativa a doi antreprenori orădeni, Răzvan Horga și Ioan Tirla, cu sprijinul companiei Sapient Group, personalul Salvamont a fost dotat cu viziere produse în România prin imprimare 3D”, anunţă reprezentanţii Salvamont Salvaspeo Bihor, pe pagina de Facebook.

Potrivit acestora, în urma sprijinului sanitar venit din partea Guvernului Ungarei (ajuns în România/Bihor prin intermediul UDMR şi Asociaţia Serviciul Internaţional de Salvare a Copiilor, Filiala Oradea), personalul Salvamont a reuşit să completeze, momentan, necesarul de dezinfectant, măşti, ochelari, mănuşi şi salopete de protecţie.

La acuzaţia venită din partea unui cetăţean, care consideră că toate aceste dotări sunt inutile, întrucât nimeni nu mai merge la munte în această perioadă, reprezentanţii Salvamont Salvaspeo Bihor au transmis următoarele: „Fluxul este foarte redus, ca un fel de extrasezon, dar că nu merge nimeni la munte, nu este adevărat. În plus, sunt multe zone montane locuite în judeţul Bihor şi sunt foarte mulţi oameni care şi-au organizat izolarea în zona montană. Aşadar, există segmentul accidentelor de muncă în zona forestieră. Nu în ultimul rând, intervenim, în caz de nevoie, de câţiva ani, în afara zonei montane, în zone greu accesibile, prin urmare echipajele trebuie să fie protejate, pentru că pot fi trimise oricând de către Dispeceratul 112”.

„Pentru că protejarea resursei umane disponibile este cel mai important lucru, în acest moment facem toate demersurile posibile în vederea asigurării echipamentelor necesare (…) Membrii echipelor din cadrul Serviciului Judeţean Salvamont Salvaspeo Bihor, aflaţi în serviciu de permanenţă la bazele şi posturile Salvamont, sunt, astfel, mai protejaţi în caz de intervenţie”, mai transmit salvamontiştii bihoreni.