O echipă de salvatori montani de la Serviciul Judeţean Salvamont Salvaspeo Bihor a participat, în cadrul programului „Săptămâna verde”, alături de elevii Colegiul Tehnic Nr. 1 din Vadu Crişului, la o acţiune de remarcare şi curăţare.  

În cadrul programului „Săptămâna verde”, desfăşurat în perioada 20-24 martie, la solicitarea Primăriei Vadu Crişului, o echipă de salvatori montani de la Serviciul Judeţean Salvamont Salvaspeo Bihor a participat, alături de elevii Colegiul Tehnic Nr. 1 din Vadu Crişului, la o acţiune de remarcare şi curăţare.

„Pentru această activitate, s-a ales traseul turistic al versantului drept din Vadu Crişului, marcat cu punct albastru. Cu elevii s-au abordat teme privind sistemul de marcaje folosit, semnificaţia acestora respectiv s-a făcut o prezentare a zonei, a  traseelor tehnice din zonă (trasee de via ferrata, trasee de escaladă ), precum şi modalitatea prin care acestea se pot parcurge în siguranţă”, transmit reprezentanții Salvamont Salvaspeo Bihor.

Informaţii privind traseele turistice şi alte trasee tehnice se găsesc pe paginile web www.salvamontbihor.ro şi www.alpinismbihor.ro. 

Reamintim că anul şcolar 2022-2023 este primul în care se desfăşoară programul „Săptămâna Verde”, la nivelul unităţilor de învăţământ din sistemul preuniversitar, scopul fiind acela de a contribui la prevenirea schimbărilor climatice şi la protejarea mediului şi formarea unor comportamente responsabile în rândul copiilor faţă de mediul înconjurător.