Căminul cultural din Tăuteu a găzduit joi, 27 aprilie, ședința festivă a Consiliului local al comunei, în cadrul căruia s-a votat ca artistul fotograf Ștefan Tóth István să fie declarat cetățean de onoare al localității.

La eveniment a participat, pe lângă membrii Consiliului Local, și cunoscutul artist fotograf însoțit de soția sa și de subprefectul județului Bihor, Botházy Nándor, care a subliniat în discursul său: „Am participat la această întâlnire festivă, pe de o parte, ca să verific legalitea ședinței de consiliu de astăzi, dar și pentru că am dorit să fiu martorul unui eveniment deosebit, care să elogieze activitate reputatului artistului fotograf, originar din Tăuteu, care este sărbătorit în această zi. Regret faptul că domnul Ștefan Tóth István nu s-a implicat în politică, deoarece, în opinea mea, putea să obțină diferite funcții demne de performanțele domniei sale artistice”.

În continare, primarul comunei Tăuteu a citit „laudatio” artistului fotograf „Ștefan Tóth István, care, de-a lungul deceniilor, a prezentat în diferite părți ale lumii cu cinste și demnitate comuna sa natală, județul Bihor și România. Secretara comunei, Adela Maria Silaghi, a citit „laudatio” artistului fotograf, din care se poate aprecia faptul că artistul fotograf Ștefan Tóth István nu a uitat niciodată faptul că s-a născut în comuna Tăuteu. În încheiere, sărbătoritul a mulțumit pentru distincția acordată și a predat cadoul oferit bibliotecii comunei Tăuteu, 42 de cărți, albume, cataloage editate de domnia sa, în calitate de director al editurilor „Nufărul” și „Euro Foto Art” sau care l-a prezentat pe artistul fotograf, precum și două scrisori de intenție adresate primăriei comunei Tăuteu. În documente se menționează dorința sa de înființare a unui muzeu de fotografie care să poarte numele artistului fotograf sărbătorit și o scrisoare de intenție pentru a dona școlii din Tăuteu expoziția de artă fotografică intitulată „Tradiții populare maghiare din județul Bihor”.