În apropierea Zilei Naționale, școlile Beiușului au organizat o serie de activități menite să aniverseze cei 101 ani trecuți de la Marea Unire.

La Colegiul Tehnic „Ioan Ciordaș”, joi, 28 noiembrie, a avut loc un spectacol susținut de elevii claselor a VI-a, a VIII-a și a XI-a A, coordonați de profesorii de istorie, limba română și muzică. După intonarea Imnului Național, membrii Corului „Armonia” au interpretat cântece patriotice, programul cuprinzând și poezii cu aceeași temă.

Mai mult, împreună cu Consiliul Școlar al Elevilor, la Colegiul Tehnic „Ioan Ciordaș” s-a desfășurat activitatea intitulată „Fiecare om are o patrie, restul sunt țări!”, în cadrul căreia elevii au realizat desene tematice, au compus poezii și au scris compuneri dedicate Zilei Naționale.

Acordurile Horei Unirii au răsunat și la Liceul Vocațional Pedagogic „Nicolae Bolcaș”. Elevii și dascălii au asistat la un program artistic care a cuprins cântece și poezii patriotice. După cum declara profesorul Remus Lazea, dirijorul corului școlii, la reușita manifestării artistice dedicate Zilei Naționale și-a adus contribuția și profesorul Gheorghe David, care a asigurat acompaniamentul