Frumoasa stațiune montană Stâna de Vale s-a învăluit în straiele albe ale iernii. De miercuri, iarna a pus stăpânire pe Stâna de Vale, stratul de zăpadă, care măsura 40 de centimetri, transformând peisajul într-un colț, imaculat, de basm.

În aceste condiții, la fel ca în fiecare an, Stâna de Vale devine principala atracție turistică din partea de vest a țării. Cât privește logistica stațiunii, baza hotelieră se prezintă în condiții excelente, oferta de cazare, masă și tratament (saună, masaj, magnetoterapie, hidroterapie) fiind una adaptată buzunarelor tuturor, iar accesul spre Stâna de Vale este facil, pe drumul județean Budureasa-Stâna de Vale.

Pentru iubitorii sporturilor de iarnă, de orice vârstă, Stâna de Vale este destinația potrivită, pentru aceștia fiind pregătite trei pârtii de schi: „Cerbul 1”, cu o lungime de 680 de metri, „Cerbul 2”, de 800 de metri, și „Baby Schi”, dedicată copiilor, toate deschise zilnic, între orele 9.00 și 17.00, și dotate cu teleschi.

Oferta de divertisment de la Stâna de Vale mai cuprinde și Parcul de aventură „Happy Land”, noua atracție a stațiunii, toboganul cu pernă de aer și trei pârtii de tubing, spații pentru săniuș sau trasee ce pot fi parcurse cu snowmobilul.

Menționată pentru întâia dată în revista „Familia” din noiembrie 1879, an în care conducerea comitatului Bihor ia decizia amenajării unui drum spre Stâna de Vale, stațiunea era numită, cu prilejul deschiderii sezonului turistic 1890, „coroana comitatului Biharia și a munților bihoreni, prin frumusețea sa frapantă și prin poziția sa romantică”.