Cei 62 de absolvenți din clasa a opta de la Școala Gimnazială „Miron Pompiliu” Ștei - a cărei conducere este compusă din profesorii Emanuel Coroiu și Romulus Fășie, director, respectiv director adjunct – au trăit clipe de adevărată fericire, dar și emoție, deoarece clopoțelul a sunat pentru ei ultima oară la această școală.

Terenul de sport sintetic de la Școala Gimnazială „Miron Pompiliu” Ștei, pregătit ca pentru marile evenimente, a fost gazda festivității de absolvire a elevilor din clasa a opta a acestei instituții de învățământ, care au fost primiți de colegii din clasele mai mici printr-un adevărat „coridor de flori”. Evenimentul a debutat cu Imnul Național, după care părintele paroh Adrian Suciu a oficiat un Te Deum, dar a și ținut un cuvânt de învățătură, ascultat cu mare atenție, dar mai ales apreciat de numeroasa asistență compusă din părinți, bunici, rude, colegi, dar și mulți prieteni. Moderator a fost prof. Felicia Țoța, consilier educativ, care a dat dovadă de calități organizatorice aparte, așa cum a fost de altfel vizibil pentru toată lumea buna organizare, una fără cusur. „Ați pornit pe drumul cunoașterii încă de mici, ați pășit cu emoție pe porțile școlii. Curioși de tot ce se va întâmpla aici. Voi, elevii acestei școli, ați devenit în timp, copiii noștri. Fie ca zborul să vă fie înalt, credința puternică, iar gândul senin și îndrăzneț. Învățătura să vă fie cântec, sufletul poezie și viața un întreg poem. Vă dorim mult succes pe noua cale a vieții”, au fost câteva din cuvintele directorului Emanuel Coroiu, adresate absolvenților. Autoritățile locale au fost reprezentate de ec. Marius Cioară, viceprimarul orașului Ștei, care, în alocuțiunea sa, a accentuat aspectul că învățământul din urbe face parte din prioritățile administrației locale, acesta având parte de multe proiecte prin care condițiile create au ajuns la un standard european. Un gând ales a transmis și Andreea Bercea, din partea Consiliului reprezentativ al părinților pe școală, după care a urmat festivitatea de premiere a elevilor, care a avut-o în prim plan pe eleva Mocan Dorotea Sefora, din clasa a VIII-a A, care a încheiat cei patru ani de gimnaziu cu media generală 10. De asemenea, cei trei profesori diriginți, Angela Vlaș, Luminița Andru, Georgeta Mușet, au primit câte o „Diplomă de excelență” pentru dăruirea și profesionalismul de care au dat dovadă în coordonarea colectivului de elevi în anii de gimnaziu.

Discursul elevilor și predarea cheii

Un moment foarte emoționant a fost la predarea cheii, când reprezentanții absolvenților – Gruie Anamaria, Chețiu Șerban, Terebenț Bianca – au ținut un cuvânt de final, iar din partea elevilor din clasa a VII-a au luat cuvântul elevii Corbu Alexandru, Igna Ingrid și Herpan Rareș. La predarea cheii au mai participat elevii Nica Ligia, Cotor Rareș și Bercea Daria, din clasa a VIII-a, în timp ce din clasa a VII-a au fost elevii Palffy Stan Alexandru, Rengle Iasmina și Văduva Florin. La final cerul a fost brăzdat de baloanele multicolore, în timp ce fiecare tocă a luat „înălțime” vrând, parcă, să anunțe că încă o promoție de la această instituție de învățământ se va „muta” în băncile liceelor.