Consiliul Județean Bihor a aprobat în ședința ordinară de luni, 29 noiembrie, un proiect de hotărâre privind încheierea unui contract de asociere cu orașul Ștei și comuna Lunca, pentru realizarea în comun a serviciului de utilitate publică de distribuție a gazelor naturale.

Potrivit contractului de asociere, Consiliul Județean Bihor alocă fiecărei primării suma de un milion de lei, monitorizează implementarea contractului de execuție și participă la recepția lucrărilor. Totodată, participă la organizarea procedurilor de achiziție și face parte din comisia de evaluare a ofertelor.

Cele două primării vor asigura diferența dintre suma alocată de autoritatea județeană și valoarea investiției ce le revine, în urma rezultatului procedurii de concesiune. Primăriile Ștei și Lunca organizează procedurile de achiziție, urmăresc și monitorizează contractul/contractele încheiate și racordarea la sistemul de distribuție a gazelor naturale.

Până acum au mai fost încheiate contracte de asociere pentru introducerea rețelei de distribuție a gazelor naturale cu primăriile din Sânnicolau Român și Tinca.

Consiliul Județean sprijină cu 5 milioane de lei, anual, UAT-urile care doresc introducerea sau extinderea rețelelor de gaz. Astfel, 5 sau 6 primării vor putea să beneficieze în fiecare an de sprijinul CJ Bihor.