Pompierii din Ştei au avut serios de furcă la stingerea unui incendiu izbucnit la sediul administrativ al Parcului Natural Apuseni din Sudrigiu. Un incendiu a mistuit magazia de combustibil, afectând şi acoperişul clădirii.

Marți, 14 noiembrie, personalul Stației de Pompieri Ștei a fost solicitat să intervină la un incendiu izbucnit la Centrul administrativ și de vizitare, din localitatea Sudrigiu, al Regiei Naționale a Pădurilor Romsilva - Administrația Parcului Natural Apuseni RA. Pompierii s-au deplasat la locul incendiului cu două autospeciale cu apă și spumă și cu o unitate SMURD. Din cele constatate la fața locului, a fost afectată aproximativ o treime din acoperișul clădirii. Din fericire, nu au fost înregistrate victime omenești, ci doar pagube materiale, dimensiunea acestora urmând să fie evaluată. Cauzele incendiului sunt în curs de stabilire.

"La locul indicat, au fost mobilizaţi nouă pompieri militari din cadrul Stației de Pompieri Ștei, cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă. În urma executării recunoaşterii, pompierii militari au constatat că  incendiul se manifesta violent la o magazie de lemne și pe o suprafață de circa 200 de metri pătrați din acoperișul clădirii învecinate, existând un risc ridicat de extindere a flăcărilor la întreaga construcție.

Forţele de intervenţie au acţionat simultan pentru localizarea şi lichidarea incendiului şi pentru protecţia încăperilor clădirii, reușind să împiedice dezvoltarea acestuia în interiorul construcției și la întregul acoperiș, cu o suprafață de circa 600 de metri pătrați.

 Acţiunea de stingere, care a durat aproximativ patru ore, a fost îngreunată de existenţa unei cantități mari de materiale combustibile, care au favorizat dezvoltarea, pe timpul arderii, a unor temperaturi înalte şi degajarea unei cantităţi mari de gaze şi de fum. Pompierii militari au localizat incendiul în limitele găsite, împiedicând propagarea acestuia.

Ca urmare a producerii evenimentului, au ars magazia și lemnele de foc depozitate în interiorul acesteia (aproximativ 40 de metri steri)  și o suprafață de circa 200 de metri pătrați din acoperișul clădirii și s-au degradat mobilierul și ferestrele încăperii situate sub porțiunea de acoperiș afectată de flăcări. Cauza probabilă și împrejurările determinante ale evenimentului sunt în curs de stabilire", se arată întrf-un comunicat al pompierilor bihoreni semnat de căpitanul Camelia Roşca. .