În această săptămână s-a desfășurat în Suplacu de Barcău tabăra de dezvoltare personală  „Și eu pot! Călătorie în jurul lumii”, aflată la a III-a ediție, la care au participat 72 de copii, adolescenți și voluntari cu vârste între 6-18 ani.

Organizatorii taberei au fost Ioana Omuț și Teodora Duță, psihologi la Asociația Pro Cariere, Marius Omuț, trainer la Asociația Maio Emotion, şi Liceul Tehnologic Nr.1 Suplacu de Barcău, iar OMV Petrom a susținut derularea acesteia.

În prima zi a taberei, copiii s-au plimbat, cu ajutorul imaginaţiei, prin continentele lumii, au învățat saluturi din peste 30 de țări, s-au format echipele, şi-au ales un nume şi un strigat, fiecare echipă purtând numele unui continent. Fiecare zi ne-a purtat pe continentele Terrei, copiii aflând despre vegetație și faună, tradiții și populații, monumente și obiective turistice din lume. O cutie senzorială, care s-a construit treptat pentru fiecare continent, a adunat în ea informații, animale, semințe, hărți, elemente din natură și orice a mai trecut prin mintea unui copil, astfel că, la final, au găsit o „lume într-o cutie”. Pe lângă distracția trăită, tabăra le-a stârnit copiilor curiozitatea, le-a oferit  prilejul de a-și exersa abilitățile de comunicare, imaginația, negocierea, planificarea; multele cunoștințe prezentate sub formă de activități distractive au sporit cultura generală  a copiilor și cunoștințele lor despre continentele lumii. Zilele au fost pline de povești, scenete, construcții din materiale reciclabile, jocuri de mișcare, activități de intercunoaștere și autocunoaștere, elemente de yoga râsului, o grădină plină de inimioare cu mesaje pozitive, construcția de zmee, foc de tabără și multe, multe provocări și activități deosebite.

Tabăra de vară „Și eu pot! Călătorie în jurul lumii” a oferit posibilitatea fiecărui copil să se exprime în felul său unic, în ritmul său personal, să-și simtă propriile calități și să-și recunoască propria valoarea, fiind un mediu propice socializării și dezvoltării unor noi relații de prietenie.

Olimpia DRAGOŞ