Lucrările de amenajare a primului parc industrial din afara Oradiei au fost finalizate, recepția având loc recent. Parcul Industrial de la Tileagd are o suprafață de 9,3 hectare și a fost împărțit în trei loturi.

„La începutul acestei luni a avut loc recepția lucrărilor la Parcul Industrial Tileagd, o primă investiție de profil pentru microregiunile județului Bihor, axată pe capacitarea zonei Văii Crișului Repede pentru a fi atractivă investițiilor majore. Viitorii investitori vor avea puse la dispoziție condiții propice dezvoltării afacerii lor în cadrul Parcului Industrial Tileagd, fiind astfel realizate alimentarea cu apă, canalizarea menajeră și pluvială, întreaga infrastructură rutieră ce cuprinde două stații de autobuz și 62 de locuri de parcare, precum și un sistem modern de iluminat public”, a anunțat, ieri, purtătorul de cuvânt al Consiliului Județean Bihor, Adrian Simon.

Parcul Industrial Tileagd, care are o suprafață totală de 9,3 hectare, pune la dispoziția companiilor trei loturi a câte 2,26 și 2,16 hectare.

Lucrările s-au derulat pe o perioadă de un an și au fost realizate de asocierea de firme Costa Voc Impex  – Trebor Drum Construct, valoarea finală a construcției ridicându-se la aproximativ 4,33 milioane lei + TVA. În cadrul contractului au fost executate lucrări de introducere a rețelelor de apă - conductă de aducțiune (254 metri liniari) și rețea de distribuire (515 metri liniari); lucrări de introducere a canalizării menajere - canal colector menajer (557 metri liniari), stație de pompare ape uzate cu toate dotările necesare, conducta de refulare în lungime de 455 metri liniari, racord la stația de epurare a Companiei de Apă Oradea; lucrări rutiere - drum incintă în lungime de 952,00 metri liniari asfaltat, trotuare (1.900 metri liniari), parcări pentru autoturisme (62 locuri) și două stații de autobuz; canalizare pluvială - canal colector pluvial (938 meri liniari); iluminat public - 40 stâlpi cu înălțime de 8 metri pe toată lungimea drumului de incintă, respectiv, iluminat gospodăria de apă cu patru stâlpi, având înălțime de 6 metri.

„Vă reamintim că valoarea inițială a contractului semnat cu beneficiarul Parcuri Industriale Bihor S.A. a fost de 4,52 milioane lei + TVA, fiind ulterior majorată ca urmare a prevederilor OUG 114 privind salarul minim garanta în domeniul construcțiilor la 4,90 milioane lei + TVA”, precizează Simon, adăugând că Parcuri Industriale Bihor S.A. are în vedere încheierea lucrărilor de execuție a parcului industrial de la Săcueni în vara acestui an, precum și demararea celui de-al treilea obiectiv, parcul industrial din imediata apropiere a viitoarei autostrăzi Transilvania, la Tămășeu.