Liceenii din partea de sud-est a județului, adică din Depresiunea Beiușului, revin treptat la cursuri. În prima săptămână după vacanța cauzată de valul patru al pandemiei de Covid, doar elevii Colegiilor Naționale „Samuil Vulcan” (Beiuș) și „Avram Iancu” (Ștei) au reluat cursurile cu prezență fizică. Au urmat Colegiul Tehnic „Ioan Ciordaș” Beiuș și Liceul Tehnologic „Unirea” Ștei, aceste unități de învățământ îndeplinind rata necesară de vaccinare a personalului abia după câteva zile de la reluarea școlii, motiv pentru care elevii au revenit în sălile de clasă numai de luni, 15 noiembrie.

În aceste condiții, referindu-ne la unitățile de învățământ de nivel liceal din zona Beiușului, numai elevii Liceului Vocațional Pedagogic „Nicolae Bolcaș” au rămas online și în cea de-a doua săptămână de la reluarea cursurilor. Directoarea Adina Cioloș declara ieri că, în cele din urmă, colegii au înțeles să se imunizeze anti-Covid, rata vaccinaților din rândul personalului școlii depășind 60 la sută, ceea ce permite revenirea elevilor în sălile de clasă începând de luni, 22 noiembrie.

Cât privește școlile gimnaziale din cele două orașe, situația este diametral opusă: dacă șteienii de la „Miron Pompiliu” au funcționat normal încă din prima zi de cursuri, cei de la „Nicolae Popoviciu” (Beiuș) vor continua în format online și săptămâna viitoare, doar 28 (56 de procente) dintr-un total de 50 de angajați vaccinându-se.