În urmă cu trei ani, pe 1 aprilie, a plecat la îngeri un om de o mare valoare, maestrul Florian Clepe, un coregraf desăvârșit și un mare iubitor de tradiții și folclor.

“Este 1 aprilie și, în urmă cu trei ani, ne-ați “păcălit”, maestre Florian Clepe, plecând din această lume. Dar noi, Nuntaşii Bihorului, vă purtăm în inimile noastre și nu vă vom uita niciodată! Odihnă veșnică în pace și lumină!”, a scris Florica Ruja pe pagina sa de Facebook.

De 35 de ani, îndrăgita interpretă face parte din Ansamblul Folcloric „Nuntașii Bihorului”, iar de aproximativ 20 de ani, se află în conducerea acestui ansamblu ca secretar, alături de colegii ei, Dinu Avram, președinte, și Alexandru Mihai Carțiș, vicepreședinte.

“Domnul Clepe a fost un om deosebit. Toată viața a promovat tradițiile noastre mai întâi ca dansator, apoi, ca maestru coregraf și, în ultima perioadă, ca președinte şi maestru coregraf al Ansamblului folcloric Nuntaşii Bihorului cu care s-a străduit să promoveze folclorul adevărat - dansuri și cântece populare de pe întreg cuprinsul țării. A fost un om integru, un familist convins și un coleg minunat”, îşi aminteşte, cu emoţie, Florica Ruja.

Florian Clepe s-a născut în 26 octombrie 1943, în satul Botean, comuna Ineu. S-a căsătorit cu Mărioara, cu care are trei copii - Florin, Monica și Mirela, după care Dumnezeu l-a binecuvântat și cu nepoți frumoși.

„S-a remarcat încă de pe băncile școlii când, elev fiind, a fost selectat pentru Ansamblul Nuntașii Bihorului, care atunci se înființa”, își amintește şi Maria Haiduc, unul dintre vechii săi colegi și prieteni din ansamblu.

Florian Clepe a reușit să parcurgă toate treptele, ajungând maestru de dans. Devine, apoi, președintele ansamblului, după plecarea la cele veșnice a marelui regizor Mircea Popescu. Cu toate vicisitudinile prin care a trecut ansamblul, de-a lungul timpului, Florian Clepe a trăit alături de colegii săi bucurii și împliniri, culegând aplauze peste tot unde au evoluat, atât în țară, cât și peste hotare. Dumnezeu să-l odihnească!