Lângă staţia de epurare a comunei Vadu Crişului, în zona numită Sziget, au început lucrările în vederea realizării platformei de colectare selectivă a deşeurilor provenite din gospodării particulare în containere speciale.

Deşeurile vor fi aduse sortate şi se vor depune pe categorii în containere etanşe, care se vor ridica periodic de către operatorul de salubritate licenţiat care administrează platforma, în baza unui contract.

Construcţia va fi compusă dintr-o platformă betonată şi asfaltată parţial, pe care se vor amplasa 12 containere pentru colectare deşeuri, căi de circulatie asfaltate pentru acces auto pentru personae fizice şi pentru acces camion de transport containere şi încă două containere prefabricate care vor avea rol de pază, spaţiu administrativ şi grupuri sanitare, respectiv un container prefabricat ce va fi pentru magazie.

În centru vor fi amplasate containere de mari dimensiuni pentru colectarea separată a următoarelor tipuri de deşeuri: materiale textile, bunuri reutilizabile, metalice, obiecte de uz casnic, sticlă, electrice/electrocasnice/electronice, materiale plastice, hârtie/carton, lemn/mobilier, vegetale, resturi din construcţii şi deşeuri. Cetățenii comunei vor putea depozita aceste deșeuri gratuit.

I.H.