Etapa județeană a Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar la volei licee s-a desfășurat vineri, 8 martie, la Colegiul Național „Samuil Vulcan” din Beiuș.

 

Organizatorii celor două întreceri – de băieți și fete – au fost Inspectoratul Școlar Județean Bihor și catedra de educație fizică și sport a școlii gazdă.

Dintre cele cinci echipe calificate în această fază a competiției, două au fost de fete – Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu” Oradea și Colegiul Național „Samuil Vulcan” Beiuș, în timp ce reprezentantele Colegiului Național „Avram Iancu” Ștei, Liceului Greco-Catolic „Iuliu Maniu” Oradea și Colegiului Național „Samuil Vulcan” Beiuș au participat la turneul băieților.

Tinerii voleibaliști șteieni de la Colegiul Național „Avram Iancu” au câștigat ambele partide disputate, impunându-se cu același setaveraj – 2 la 0, asta chiar dacă antrenorul Emanuel Coroiu a folosit un lot format, în majoritate, din elevi de clasa a noua. La fete, orădencele de la „Ghibu” s-au dovedit mai bune decât gazdele vulcaniste, câștigând clar, cu 2 la 0, pe seturi: 25-9 și 25-4. Ioana Sanislav, antrenoarea campioanelor județene, a declarat că, ținând cont de coeziunea lotului, componentele fiind eleve în clasa a douăsprezecea, speră să câștige și etapa zonală (interjudețeană), pentru a se califica la turneul final național.