În Crișana, în primele două zile ale intervalului, media temperaturilor maxime va fi de 1...3 grade, iar a valorilor minime se va situa în jurul a -3 grade. Ulterior, în zilele de 12 și 13 ianuarie vremea va deveni rece, geroasă pe timpul nopților, cu maxime termice negative, de -2 grade și minime local sub -8...-10 grade. După aceste zile se va reveni la un regim termic, în general apropiat de normal, respectiv, o medie regională a maximelor de 1...3 grade și minime, în medie de -5...-2 grade.

Pe parcursul primei săptămâni de prognoză, doar pe arii restrânse vor mai fi precipitații slabe, iar pentru a doua săptămână, mai ales după 17 ianuarie, probabilitatea de apariție a acestora va fi în creștere.

În Banat, vremea va intra într-un proces de răcire în prima jumătate a săptămânii, astfel că, de la o medie a temperaturilor maxime de 2...4 grade în prima zi a intervalului de prognoză, se va ajunge la valori negative, de -2...0 grade în 12 și 13 ianuarie, când și minimele la nivelul regiunii vor scădea la -9...-7 grade. După acest interval sunt estimate temperaturi ce se vor situa în jurul mediilor multianuale, respectiv, o medie a temperaturilor maxime de 3...4 grade și minime, în general de -5...-2 grade.

Temporar vor fi precipitații în primele zile ale intevalului când izolat se pot acumula și cantități de apă mai însemnate. Probabilitatea pentru precipitații va fi relativ ridicată și după 17 ianuarie.

Și în Transilvania vremea se va răci treptat în primele zile ale intervalului, astfel că, de la o medie regională a temperaturilor maxime de 4 grade în prima zi, se va ajunge la -3...-2 grade în 12 și 13 ianuarie, când și nopțile vor fi geroase, cu minime local sub -12...-10 grade. Pentru perioada 14 – 23 ianuarie sunt estimate valori termice apropiate de media multianuală, media maximelor urmând să înregistreze valori de 0...2 grade și minime, cuprinse în general, între -8 și -3 grade.

Pe parcursul primei săptămâni de prognoză, doar pe arii restrânse vor mai fi precipitații slabe. Pentru a doua săptămână, mai ales după 17 ianuarie, probabilitatea de apariție a acestora va fi mai ridicată.

În Maramureș, în prima zi a intervalului se vor înregistra valori termice apropiate de normalul climatologic al perioadei, respectiv la nivelul regiunii, maxime de 3 grade și minime de -6...-5 grade. Ulterior vremea va deveni rece, geroasă în timpul nopților și dimineților, îndeosebi în 12 și 13 ianuarie, când se va ajunge la valori diurne negative, la o medie de -3...-2 grade și minime de -12...-10 grade. După acest interval sunt estimate temperaturi ce se vor situa în jurul mediilor multianuale caracteristice lunii ianuarie, respectiv, o medie a temperaturilor maxime de 0...1 grad și minime, în general de -6...-2 grade.

După 13 ianuarie temporar vor fi precipitații, probabilitatea fiind mai ridicată în 14 ianuarie și după 17 ianuarie.

La munte, la începutul primei săptămâni, vremea va fi într-un proces de răcire, astfel că, de la o medie a temperaturilor maxime de -2...0 grade în prima zi, se va ajunge la -8 grade în 12 ianuarie. Ulterior temperatura va crește ușor, iar până spre 23 ianuarie, media maximelor se va situa între -5...-2 grade. Evoluția va fi asemănătoare și pentru temperaturile minime, ce vor prezenta o medie de -6 grade în primele două nopți, apoi se va înregistra o scădere semnificativă în 12 și 13 ianuarie, la valori de -15...-12 grade, iar pentru restul intervalului sunt estimate temperaturi, în general de -10...-8 grade.

Probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată în 10 și 11 ianuarie și după 14 ianuarie.