Pentru a sărbători așa cum se cuvine Ziua Internațională a pâinii și a alimentației, profesorii  de la  Școala Gimnazială nr. 1 Șușturogiu au organizat o activitate în cadrul căreia, coordonatorii Andreea Popa, Cornelia Bica și Diana Vandici, au corelat mai multe activități care s-au desfășurat la școală, la brutărie și la căminul „Vasiliada” din Oradea.

Astfel, elevii claselor gimnaziale s-au întrecut în înfrumusețarea feliei de pâine, realizând sandwich-uri care părea că a fi căpătat viață. Pe urmă, elevii au spus proverbe și zicători despre pâine și au discutat despre importanța unei alimentații sănătoase, evidențiind nevoia consumului de fructe și legume, elevii pasionați de desen au avut ocazia să coloreze fructele și legumele preferate.

Elevii claselor primare în urma discuțiilor despre pâine și importanța unei alimentații sănătoase au realizat  piramida alimentelor.

Activitatea a continuat cu vizita elevilor din clasele CP - VIII-a la Brutăria din localitatea Sârbi. Aici, elevii  au putut observa procesul de obținere a pâinii și a unor produse de patiserie.

Bucuros de vizita școlarilor, patronul brutăriei, Herman Gavril, le-a pregătit copiilor mici surprize dulci. Elevii, la rândul lor, au felicitat brutarii și le-au cântat ,,La mulți ani!”.

Activitatea s-a finalizat cu o donație de alimente și produse de panificație din partea elevilor și a cadrelor didactice la căminul „Vasiliada” din Oradea.

La reușita evenimentului au contribuit, alături de cadrele didactice coordonatoare, și profesorii: Gheorghe Alecsandru Stoica și Claudia Matiaș”, a spus, pentru Crişana, Cornelia Bica - profesor de limba şi literatura română.