Profesorul Nicu Răcuciu, corespondent al ziarului Crişana de mulţi ani, a decedat duminică, la vârsta de 81 de ani. În ultima perioadă s-a confruntat cu probleme de sănătate, fiind internat la Spitalul Judeţean Oradea.

Prof. Nicu Răcuciu a fost absolvent al Universității Babeș - Bolyai din Cluj-Napoca, Facultatea de Istorie - filozofie. A cochetat cu ziaristica încă din anii de dăscălie. A devenit ziarist profesionist după anii 89, când a putut să-și exprime în scris gândurile, fără cenzură. A fost unul dintre membrii fondatori al Uniunii Ziariștilor Profesioniști, Filiala Bihor, în cadrul căreia a desfășurat o bogată activitate. În calitate de ziarist profesionist a colaborat cu mai multe publicații: Crișana, Crişana Plus, Informația de Vest, Tribuna Învățământului. În anii 2001 - 2002 a fost redactor șef al publicației Noua Gazetă de Aleșd. De asemenea  a fost colaborator si redactor permanent al publicației AleșdOnline. Până în prezent în mapa sa profesională se află peste 5.000 de articole publicate. Prin informațiile și materialele publicate a respectat deontologia profesională aducându-și aportul la bunul mers al vieții economice, sociale, culturale și sportive din Aleșd, Bihor și nu numai.

Sincere condoleanţe familiei îndoliate.

Slujba de Priveghi va avea loc luni, 21.02.2022, începând cu orele 18:00 la capela din Aleșd, iar drumul său către stele va fi încununat de slujba de Înmormântare care va începe marți, 22.02.2022, de la orele 13:00 tot la capela din Aleșd.