DECESE

* O pierdere pentru  poezia românească

Trecerea la cele veșnice a poetului

IOAN MOLDOVAN

a adus multă tristețe în rândurile membrilor Cenaclului literar al Baroului Bihor din Oradea. Poetul a condus mai bine de 30 de ani destinele revistei FAMILIA care a publicat poeziile multora dintre poeții orădeni și a participat la foarte multe ședințe ale Cenaclului nostru, vorbind cu competență, har și dăruire despre cărțile lansate, iar la ultima ședință la care a vorbit despre o carte de poezie, din partea Conducerii Cenaclului Baroului Bihor i s a decernat poetului

IOAN MOLDOVAN

o medalie comemorativă MIHAI EMINESCU. Dedicăm amintirii acestui poet și om de cultură, truditor al cuvântului ales aceste rânduri:

Din spuma cărei Mări te naști, Tu, Carte

Cu ochii grei de plumb, Tu, Făt Frumos

Plângând cu litere, năbădăios

Ca un copil cu arșicele sparte

De Tine, numai moartea mă desparte

Tiparnița e un concert duios

E mersul Domnului Cel Viu pe jos

Cadența în cerneală a Sfintei Arte

Precum un panaceu mi-astâmperi chinul

Mă faci mai luminos, mai bun, mai drept

Și dulce răcoros e al tău pelinul

Din rime ce mereu spre Domnu-ndrept

Când schimb în încântare eu suspinul

Ce mi se-mplântă deseori în piept...

 

SIT TIBI TERRA LEVIS MAGISTER POETA!

 

* EMIL TRĂILĂ,

spirit liber, prieten drag. Ne rugăm ca acolo unde te-ai dus să găsești frumosul, în pace și Lumină. Amintirile frumoase te vor păstra mereu în inimile noastre. Dragoș și Dana Chioran.

 

* Când poetul tace, vorbește opera sa, semn al eternității spiritului. Prin plecarea poetului

IOAN MOLDOVAN

doliul FAMILIEI  este și al nostru. Vetuța și Sandu Pop. (5435)

 

* Un ultim și pios omagiu celui care a fost un OM deosebit, blând și bun 

IOAN MOLDOVAN.

Îi vom fi veșnic recunoscători pentru generozitatea sa. Sincere condoleanțe și alinare familiei îndurerate. Dumnezeu să-l odihnească alături de cei drepți. Jeni Soreață cu familia. 

 

* Împărtășim cu tristețe imensa durere a familiei la trecerea în neființă a poetului, eseistului optzecist 

IOAN MOLDOVAN,

prestigios mânuitor al Verbului, director al revistei „Familia”, om de rară delicatețe și omenie. Dumnezeu să-l odihnească în pace. Sincere condoleanțe familiei îndoliate. Familia Valentin Chifor. (5437)

 

* Suntem alături de doamna profesoară Petronela Moldovan la despărțirea de soțul iubit,

IOAN MOLDOVAN.

Regretăm pierderea celui care a fost un om blând și generos, un profesor cu lumină în suflet, un poet cu har, un intelectual cu destinul îngemănat cu al revistei „Familia”. Ne vom aduce aminte mereu de acela a cărui prezență ne-a onorat și ne-a inspirat. Transmitem condoleanțe întregii familii. Dumnezeu să îl odihnească în pace! Colectivul Colegiului Național „Mihai Eminescu”.

 

 

* Poet de excepție, personalitate de neînlocuit prin caracter, bunătate și generozitate, dispariția lui

IOAN MOLDOVAN

Ne-a întristat profund. Nu vom uita niciodată frumoasele clipe petrecute împreună. Dragă prietene, drum lin spre Împărăția Cerului. Condoleanțe familiei îndurerate. Lucian Scurtu și Liviu Câmpeanu.

 

COMEMORĂRI

 

* Cu aceeași durere în suflete ne aducem aminte de trecerea a 10 ani de când a plecat mult prea devreme dintre noi, soțul ideal și tatăl perfect, cel care a fost

OCTAVIAN-LUCIAN CRIȘAN

decedat în 10 septembrie 2014 la vârsta de 58 de ani. Golul imens lăsat în urmă îl umplem cu amintirile prin care rămâne veșnic neuitat în viața noastră. Mulțumim din suflet tuturor acelora care nu l-au uitat și au rămas alături de noi. Dumnezeu să-l odihnească. Soția Mia și fiul Horia-Rareș Crișan.