DECESE

 

* Suntem alături de familia Popa Ovidiu la despărțirea de preaiubita mamă, bunică și străbunică,

ELENA POPA.

Bunul Dumnezeu să o ierte și să o odihnească în pace! Sincere condoleanțe. Fam. Opriș Vasile și Ioana.

 

* „Am aflat cu profundă tristețe vestea trecerii la cele veșnice a colegului nostru actor-păpușar Florin Stan, care timp de 30 de ani a adus bucurie și inspirație cu fiecare spectacol pe care l-a jucat pe scena Teatrului Arcadia, reușind să capteze imaginația și inimile celor mici și celor mari” - transmite Trupa Arcadia. .

„Suntem recunoscători pentru că am avut privilegiul să lucrăm alături de un om talentat și pasionat de arta păpușarilor, iar amintirea sa va rămâne mereu vie în inimile noastre și în inimile spectatorilor care l-au cunoscut și i-au apreciat talentul.

Domnul Stan a plecat într-un loc mai bun, dar moștenirea sa artistică va rămâne mereu în amintirea noastră și a publicului care l-a iubit.

În aceste momente dificile, ne rugăm pentru familia și prietenii săi, cărora le transmitem sincere condoleanțe și toată dragostea noastră. Vom reveni cu mai multe informații legate de priveghi și înmormântare”.

Colectivul Teatrului Regina Maria își ia rămas bun cu multă tristețe de la actorul păpușar Florin Stan, care a plecat la cele veșnice ieri, 8 martie 2023.

Florin Stan a fost actor la Teatrul de Păpuși din Oradea timp de 30 de ani, unde a jucat mai bine de 40 de roluri, reușind să capteze imaginația și inimile spectatorilor, dar și respectul colegilor săi de breaslă. Începuturile carieriei sale artistice l-au purtat la Teatrul Dramatic din Satu Mare și apoi din Baia Mare, dar a revenit la Oradea, unde l-a reîntâlnit pe Florin (Rin) Tripa, prieten din liceu, și s-au angajat amândoi, în urma unui concurs, la teatrul de păpuși: „Noi ne cunoaștem de 45 de ani, timp în care am fost prieteni la cataramă. Ne jucam și ne distram împreună la estrada tatălui meu, unde făceam momente vesele. De fapt, acolo ne-am și împrietenit. La un moment dat a plecat, dar ne-am reîntâlnit acum 33 de ani la o bere pe malul Crișului. Eu eram pe vremea aceea pictor executant la o interprindere. Am început să lucrăm la trupa de amatori de la Casa de Cultură cu actorul Ion Mâinea, care ne-a îndrumat spre teatrul de păpuși. Ne-au luat din prima pe amândoi. Din acel moment am rămas împreună la bine și la rău. Eu eram Don Quijote, el Sancho Panza. Era un tip nemaipomenit, plin de viață. Era o enciclopedie vie, mai ales în domeniul sportului, și era pasionat de lectură. Aș putea spune că era un fel de Google al meu. Iar acum la final atât mai zic: Sancho, drum bun! Don Quijote, te aștept!” (Florin-Rin Tripa)

Suntem recunoscători pentru că am avut privilegiul de a lucra alături de un om talentat și pasionat de păpușărie. Amintirea sa va rămâne mereu vie în inimile noastre și în inimile spectatorilor care i-au apreciat talentul și promitem că vom încerca să-i urmăm sfatul: „Îi rog pe tinerii păpușari din România, care vor duce mai departe tradiția și meșteșugul artei păpușărești, să o facă cu credință, cu bucurie și cu determinare. Tinerii actori-păpușari să se gândească să suntem o lume mică, dar plină de oameni mari și generoși.” (Florin Stan) Odihnă veșnică în pace și lumină!