DECESE

* Copleşiţi de durere anunţăm trecerea la cele veşnice a celei care ne-a fost soră şi cumnată,

ILEANA AURICA KOVACS.

Vei fi mereu în sufletele noastre! Înmormântarea are loc azi, 11 septembrie, ora 13.00, din Capela Haşaş. Dumnezeu să te odihnească în pace, suflet bun! Sora Florica şi cumnatul Uţu Petca. (5064)

 

* Cu lacrimi în ochi şi inima împietrită de durere ne despărţim de de iubita noastră soră, cumnată şi mătuşă

ILEANA AURICA KOVACS.

Dumnezeu s-o odihnească! Fratele Gheorghe, cumnata Kati şi nepoata Lissi cu familia, din Germania. (5066)

 

* Cu profundă durere în suflete ne luăm rămas bun de la scumpa noastră mătuşă,

ILEANA AURICA KOVACS.

Te vom păstra mereu în sufletele noastre. Odihneşte-te în pace! Nepotul Adrian cu soţia Gabi Petca. (5067)

 

* Sunt alături de cuscrii mei, Florica şi Ioan Petca, în aceste momente grele când se despart de sora şi cumnata,

ILEANA AURICA KOVACS.

Odihnească-se în pace! Pop Irina. (5065)

 

* Cu adâncă durere anunţăm încetarea din viaţă a scumpului nostru soţ, tată şi ginere,

VASILE CMECIU,

de 44 ani, din Sâmbăta. Dumnezeu să-l odihnească în pace! Soţia Florica, fiicele Ema, Iulia şi socrul Florian. (5068)

 

* Cu profundă compasiune sunt alături de fina Anica, de Lucian și Petrișor, cu familiile lor, la dureroasa despărțire, mult prea devreme, de cel care le-a fost soț, tată și bunic iubitor,

IOAN BALȘ,

din Tinca. Bunul Dumnezeu să-i așeze sufletul între cei aleși ai Săi! Sincere condoleanțe! Nașa Marta. (5057)

 

* Acum, când s-ar fi bucurat din plin de realizările copiilor s-a stins rapid și neașteptat,

CRĂCIUN POPOVICI,

în lupta cu virusul ucigaș. Dumnezeu să-l odihnească în pace, iar celor dragi lui, mângâiere sufletească. Monica și Traian Lazăr. (5058)

 

* Locatarii Asociației de Proprietari “Dacia 19” din Oradea sunt alături de familia Turcaș, la trecerea la cele veșnice a domnului,

PETRU TURCAȘ,

administratorul asociației. Acesta a fost un bun gospodar și chivernisitor. Dumnezeu să-l odihnească! În veci, Amin! (5059)

 

* Suntem alături de família ing. Ciuclea Ioan (Nelu), la despărțirea de

FLORIAN CIUCLEA,

tată, socru și bunic drag. Odihnă veșnică! Fam. N. Hanga, Hadadea și Aurel Tudor. (5062)

 

* Cu ochii înlăcrimați și inima îndurerată ne despărțim de dragul nostru unchi, cel care a fost

VIRGIL BOTIU,

fratele cel mic al scumpei și răposatei noastre mame. Rugăm pe bunul Dumnezeu să-i ierte și să-l odihnească. Fam. Dan Begher.

 

* După o lungă și grea suferință, o bună și iubitoare soție, mamă, soră, bunică, a trecut la cele veșnice, lăsând în urmă lacrimi și multă durere,

ANA FOTACHE,

de 82 ani. Înmormântarea azi, 11 septembrie, ora 13.00, de la Capela din Fughiu. Dumnezeu să o odihnească în pace! Soțul Dumitru, fiii Dumitru, Florin, Cornel. (5063)

 

* O fiinţă atât de dragă nouă a luat calea spre cer pentru a păşi în Împărăţia Lui Dumnezeu. Cu sufletele îndoliate şi pline de durere ne despărţim pentru totdeauna de iubitul nostru soţ, tată şi bunic

IOAN DORINEL ILEA.

Veşnică recunoştinţă şi adâncă preţuire pentru dragostea şi înţelepciunea cu care a crescut atâtea generaţii, pentru valorile pe care s-a îngrijit să ni le transmită şi pentru tot ce a făcut pentru noi. Vei rămâne pururea în sufletele noastre! Înmormântarea va avea loc sâmbătă, 12 septembrie, ora 12.00, la Capela Haşaş. Familia îndurerată.

 

* Suntem alături de familia Ilea Maria, acum când se despart de iubitul și dragul lor soț, tată și bunic,

înv. IOAN DORINEL ILEA.

Bunul Dumnezeu să-l ierte și să odihnească în pace sufletul lui bun și iubitor, care ne-a înconjurat în anii vieții. Sincere condoleanțe și alese mângâieri familiei îndoliate. Fam. pr. Dan Lele. (5071)

 

* Cu adâncă durere în suflet ne luăm rămas bun de la fostul nostru coleg,

DORINEL ILEA

rugându-L pe bunul Dumnezeu să-i dea odihnă veșnică. Un gând de mângâiere transmitem colegei noastre, Florica și familiei îndurerate. Învățătorii de la Liceul de Arte. (5070)

 

* Ne-a întristat profund stingerea din viaţă a celei care 8 ani a avut grijă de noi cu devotament, discreție și demnitate

KAROLINA PUSKAS.

Îi vom păstra mereu o frumoasă amintire. Transmitem familiei și fiului Puskas Sandor toată compasiunea noastră. Max, (Adela) și Sorin Șarba.

* Suntem alături de voi, Maricica, Marius și Bebe la pierderea soțului și tatălui vostru, a nașului nostru. Îl vom păstra în memoria noastră ca pe un om deosebit. Dumnezeu să îl odihnească în pace. Neli, Mihaela și Felicia cu familia din Paris. (184)

 

* Suntem alături de familiile Bocaniciu în aceste momente grele în care se despart pentru totdeauna de iubitul lor soţ şi tată. Sincere condoleanţe. Familia Mohan.

 

COMEMORĂRI

 

FLAMINIA FAUR

Remember la 10 ani de la dispariția sa prematură

Fugit ireparabile tempus, și iată cum a trecut un deceniu de la moartea prematură a profesoarei Flaminia Faur, la vârsta de numai 40 de ani. O pierdere ireparabilă s-a produs în familia sa, dar și în viața culturală și științifică a Oradiei, la care a luat parte cu o determinare neobișnuită. De aceea, considerăm că evocarea unor realizări ale sale este nu numai binevenită, ci și nceesară, din considerente morale și profesionale.

Ca elevă la Școala Generală nr. 15 din Oradea și la Liceul de Filologie-Istorie s-a impus prin rezultatele foarte bune la învățătură (în cei 12 ani de studii la cele două școli a obținut de 11 ori premiul I, ceea ce vorbește de la sine despre perseverența în a răspunde cerințelor școlare), ca și prin spiritul său colegial și o evidentă modestie. În urma examenului (din vara anului 1989), la Facultatea de Istorie-Filosofie a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, a fost admisă printre primii, cu toată concurența existentă în acel moment. Evoluția sa ca studentă a fost firească și în deplină continuitate cu perioada anterioară. A debutat în presă încă din anul 1990, cu un studiu despre istoria învățământului din Bihor la începutul secolului al XX-lea. A fost prima dovadă că are disponibilități pentru cercetarea istorică, la care s-au adăugat, pe parcursul a două decenii, mai multe cărți, studii și articole, toate acestea constituind „zestrea” pe care ne-a lăsat-o și care întregește istoriografia locală. Consemnăm titlurile celor trei cărți care merită atenția posterității: Manifestările românilor bihoreni împotriva proiectului de lege școlară din 1907. Documente (Editura Fundației Culturale „Cele trei Crișuri”, Oradea, 1994), Mărturii despre evenimentele din Bihor (noiembrie 1918-aprilie 1919), (Editura Fundației Culturale „Cele trei Crișuri”, Oradea, 1993) și Pagini din istoria culturală și politică a Bihorului (Editura Primus, Oradea, 2011).

A publicat în revistele Cele trei Crișuri (al cărei redactor pentru tineret a fost mulți ani, calitate în care a contribuit la lansarea câtorva colegi de la Universitatea din Cluj-Napoca, astăzi personalități în domeniul universitar și științific), Tribuna, Aletheia, și Cetatea Bihariei materiale istoriografice, versuri și proză. Menționăm, cu deosebire, cele două volume intitulate Umorul de sub coaja cuvintelor (Editura Primus, Oradea, 2011) și Proze scurte și poezii (Editura Primus, Oradea, 2011).

Timp de un deceniu a fost profesoară de istorie la Liceul „Lucian Blaga” din Oradea (1994-2004) și cercetător la Facultatea de Muzică a Universității din Oradea, până la dispariția sa fulgerătoare.

A fost o ființă generoasă, solidară cu colegii ei și afectată de metamorfozele timpului cu care s-a confruntat.

Plecarea ei dintre noi a fost o pierdere ireparabilă, pe care o resimțim și astăzi, când îi evocăm „faptele” cele mai înalte ale unei vieți atât de scurte, dar remarcabile.

Este, mărturisim, o „prezență” încă vie a unei ființe dăruite cu vocație și umanitate.

Fam. Faur

 

* „De când te-ai dus la cer, viața-mi este tristă

Şi soare pe al meu cer..., MAMĂ, nu mai există.

Tu ai fost viaţa mea, blândeţea ce-n tăcere

Mă ocrotea mereu... nu eşti... inima-mi piere”.

Duminică, 13 septembrie 2020 se împlinesc 4 ani de când ai plecat din această lume, lăsându-mă singur şi îndurerat, iubita mea mamă,

ing. VIOLETA CHIŞ.

Cât voi trăi pe acest pământ n-am să te uit scumpa mea mamă, cea care m-ai iubit şi ocrotit până în ultima clipă. Te rog, mamă, de acolo din cer să mă veghezi şi să mă ajuţi. Rugăciuni fierbinţi înalţ spre odihna sufletului tău bun. Dumnezeu să te odihnească în pace, suflet drag! Te voi iubi mereu! Nu te voi uita niciodată! Fiul tău iubit, Bogdan Marius, în veci nemângâiat. Trăiesc cu speranţa revederii în ceruri, unde vom fi din nou împreună. (5055)

 

* Retrăiesc aceleași momente de tristețe ca și acum 23 de ani, când destinul l-a răpit pe scumpul meu tătic,

GHIȚĂ FAZECAȘ.

Din tot ce a fost frumos a rămas doar amintirea. Odihnă veșnică! Fiica Lenocica. (5069)

 

* VALI,

se împlinesc 2 ani, în 13 septembrie, de când nu mai ești... ești doar o amintire dragă, ai rămas doar în gândurile și sufletele noastre mereu. Când oamenii pe care îi îndrăgești pleacă de lângă tine rămâi singur... Viața este atât de fragilă, iar timpul avut la dispoziție poate fi necruțător de scurt... Sufletele noastre nu pot accepta să vorbească despre tine la trecut, dragul nostru,

VALENTIN ALBITER.

Ne lipsești tare mult, ne este dor de tine..., ne amintim de tine în fiecare zi. Te păstrăm în adâncul inimii pentru totdeauna. Rafael și Laura. (5072) 

 

* Cu sufletele îndurerate anunțăm că se împlinesc 6 luni, de la plecarea la cele veșnice a celui mai iubit soț, tată, bunic și socru,

IOAN FODOR.

Nu te vom uita niciodată. Dumnezeu să îți odihnească sufletul în pace! Parastasul va avea loc sâmbătă, 12 septembrie 2020, la Catedrala Ortodoxă din Centru Civic. Soția Georgeta, nepotul Cătălin, fiicele Cătălina și Valentina, ginerii Marius și Lucian. (5051) 

 

* Păstrăm și acum durerea care s-a așternut în inimile noastre, în urmă cu 7 ani, la plecarea dintre noi, după o lungă suferință, a dragului nostru soț, tată, socru și bunic,

GHEORGHE DOREL PASCU.

Ești mereu în gândurile noastre, iar golul rămas nu poate fi umplut cu nimic. Dumnezeu să-ți dăruiască pace și liniște sufletească. Soția Maia, fiul Radu, fiica-Corina cu soțul Răzvan, nepoții Ingrid și Mihai. (5060) 

 

* Cu profundă tristețe comemorăm un an de la plecarea în veșnicie a dragului nostru soț, tată și bunic,

ing. GHEORGHE GLIGOR.

Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească în pace. Slujba parastasului va avea loc sâmbătă 12 septembrie ora 09.00, la Biserica Izvorul Tămăduirii, din curtea spitalului vechi. Recunoștință celor care îi vor păstra un moment de aducere aminte. Soția Eliza, fiica Ioana cu soțul Ovidiu și nepotul Ionuț. (183)